Workshop maximaliseren van topsportprestaties door slaapverbetering

01 December 2016

Op 23 januari wordt een informatiebijeenkomst gehouden voor jeugd en ouders over de rol van slaap bij jonge sporters en topprestaties. Aansluitend volgt een lezing over voeding. U bent van harte welkom!

Doel: Verhogen van de slaapefficiëntie bij de jeugdspelers van Excelsior 

Voor wie: De jeugdspelers van Excelsior en hun ouders

Belang van optimale slaap voor topsporters

Topsporters hebben tussen de 7.5 en 9 uur slaap nodig om maximale fysieke en mentale prestaties te kunnen leveren. Een korte slaapduur is een van de grootste voorspellers van sportblessures. Jonge sporters die gemiddeld minder dan 8 uur per nacht slapen, hebben een 1,7 keer grotere kans op blessures dan sporters die gemiddeld wel acht uur of langer slapen. 70% van ons groeihormoon wordt gedurende de diepe slaap aangemaakt. Dit hormoon is essentieel voor de opbouw en reparatie van het lichaam. Goede slaap verkleint de kans op blessures.

Belang van slaap voor de jeugdspelers van Excelsior

Veel jeugdspelers hebben een druk sport- en schoolschema. Daarnaast maken spelers in deze leeftijdscategorie veel gebruik van elektronica, ook vlak voor het slapen gaan. Dit maakt hen een risicogroep voor slechte slaap. Gezien de hersenen op deze leeftijd nog volop in ontwikkeling zijn, is een goede slaapkwaliteit van groot belang om hun maximale talent te kunnen benutten.

Presentatie tijdens de jeugd/ouder bijeenkomst

Er wordt een presentatie aangeboden voor de ouders van de jeugdspeler, om hen te voorzien van informatie over het belang van slaap op topsportprestaties. In deze presentatie worden bevindingen uit verschillende ‘high performance industrieën’ behandeld. Na de presentatie krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hun kind in te laten schrijven voor de Night Fit workshop.

Datum:           Maandag 23 januari 2017

Tijd:                Inloop 17:45 uur

Presentatie slaapefficiëntie van 18:00 – 19:00 uur

Aansluitend lezing over voeding door Sander Treffers van 19:15 – 19:45 uur.

Terug naar overzicht