Mooie overwinning van ons eerste tegen Spartaan ’20

27 March 2017

SC Excelsior – Spartaan’20 (25-03-2017) was weer een spannende wedstrijd; of Spartaan’20 komt in punten boven ons of wij nemen 5 punten afstand van Spartaan’20. Van moment één was het een open wedstrijd waarin SC Excelsior wel het betere van het spel had. Spartaan’20 hadden voorin twee snelle behendige buitenspelers die beiden dreigend naar binnen kwamen. Zowel Spartaan’20 en SC Excelsior kwamen de eerste 10 min. dreigend voor beide doelen. In de 11e min. via een snelle aanval van rechts gaf Abel Hagos de assist die door Yairo van Horik mooi werd afgerond 1-0. SC Excelsior bleef goed voetballen, in de 15e min. werd Spartaan’20 via een vrije trap gevaarlijk in het strafschopgebied. Bij een scrimmage viel een Spartaan’20 speler neer, de scheidsrechter was direct duidelijk dit was een schwalbe en trok direct de gele kaart, daar kwam SC Excelsior goed mee weg. In de 20 min. kreeg Jeffrey Bourne een gele kaart, iedereen in en buiten het veld zuchten, die speelt de volgende wedstrijd niet (tegen VVOR ). Direct daarna verspeelde Jeffrey Bourne de bal op een klungelige manier waardoor een Spartaan’20 speler direct alleen voor Tim de Wolf kwam. Deze bleef ijzig kalm en sloeg de bal uit het doel. Na een aantal mooie aanvallen van SC Excelsior en goed verdedigend werk van onze verdediging, kwam er een beauty van een doelpunt, vanuit onze eigen helft een crosspass van Daan Beumer naar Yairo van Horik die de bal panklaar neerlegde voor zijn goede voet en behendig en strak voorgaf en als een duveltje uit een doosje was daar Daan Beumer 3 meter voor het doel die hem strak inkopte 2-0. Spartaan’20 bleef erin geloven werd voor de pauze nog een aantal keren gevaarlijk voor Tim de Wolf.

In de rust gaf Mario Meijer nog eens aan dat wij goed voetbalden, maar dat Spartaan’20 zeer dreigend is en dat ze na de rust er gelijk in zouden klappen. SC Excelsior had goed geluisterd naar Mario Meijer en bleef in de 2e helft goed voetballen. De ene na de andere mooie aanval van SC Excelsior, maar Spartaan’20 op de counter levensgevaarlijk, die beide snelle buitenspelers waren een plaag voor onze verdediging. In de 57e min. werd een prachtig doelpunt van Yairo van Horik wegens buitenspel afgeblazen, dit werd algemeen gezien als de enige fout die de scheidsrechter maakte in deze wedstrijd; hij floot zeer goed. Na 73 min. speelde Tim de Wolf naar Joshua Koolmees, die verspeelde de bal, de bal bleef plakken onder zijn voet, daardoor kwam de Spartaan’20 speler alleen voor Tim de Wolf en scoorde 2-1.SC Excelsior schrok er niet van, in de 82 min. hield de keeper van Spartaan’20 onreglementair Yairo van Horik tegen en trapte ook nog na en werd daarom met een rode kaart het veld uitgestuurd. Mo Taibi die was ingevallen voor Jeffrey Bourne nam de penalty perfect en scoorde 3-1. In de blessure tijd scoorde Joshua Koolmees nog een beauty vanaf 20 meter strak in de linker kruis 4-1. Gezien de gehele wedstrijd verdiend gewonnen. Wissels; Mo Taibi voor Jeffrey Bourne en Martijn van Haften voor Abel Hagos.