Mobiel Digitaal Wedstrijd Formulier (mDWF)

31 augustus 2017

Vanaf dit seizoen 2017/’18 is het amateurvoetbal voor alle teams (met uitzondering van de O8, O9, O10 en O11 teams), overgestapt naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app mogelijk zijn. De wedstrijdzaken-app is te downloaden via de Apple-store of Google Play voor Android telefoons. Helaas is de app niet beschikbaar voor Windows telefoons. Registratie (inloggen) gaat via het emailadres dat is opgegeven bij de ledenadministratie.

Met de Wedstrijdzaken-app wordt het formulier eenvoudiger en hoeft het achteraf niet meer bevestigd te worden door de aanvoerders. Alleen als je het achteraf niet eens bent met het formulier kun je bezwaar aantekenen.

Geen gedoe meer met de spelerspasjes

Met de Wedstrijdzaken-app is dat verleden tijd; alle pasjes zitten namelijk digitaal in de app. Mocht het zo zijn dat je je telefoon vergeet, dan kan je ook gewoon inloggen op het toestel van iemand anders om de pasjes te laten zien en het formulier in te vullen.

Makkelijker aanvragen spelerspas

Het proces met spelerspassen gaat voortaan volledig digitaal. Ook het aanvragen ervan. Wij hoeven bijvoorbeeld niet langer moeite te doen met pasfoto’s opsturen; een goede, herkenbare digitale foto uploaden is genoeg. De speler is er zelf verantwoordelijk voor dat zijn foto de meest recente is. Uploaden van recente foto’s is mogelijk tot en met 31-10-2017. Alle reeds bestaande foto’s zijn inmiddels automatisch gedigitaliseerd door de KNVB. Mocht je tussentijds een overstap maken naar een andere vereniging óf als nieuw lid bij Excelsior aan de slag zijn gegaan, dan gaat dat nu ook nog eens sneller omdat er geen nieuwe spelerspas meer per post verstuurd hoeft te worden. Wanneer er geen foto of recente foto op het mDWF staat, dan moet de speler zich met zijn ID identificeren. In de nieuwe Voetbal.nl app zijn de spelersfoto’s zichtbaar. Ontbreken er toch nog enkele spelersfoto’s? Geen paniek, alle spelers kunnen vanaf de eerstvolgende update van de app t/m 31 oktober zelf een spelersfoto toevoegen in de app. Het is ook mogelijk om je foto toe te voegen via de voetbal.nl app. Teammanagers van een team kunnen voor alle teamleden ook foto’s toevoegen.

Scheidsrechters hebben hun programma altijd op zak

In de Wedstrijdzaken-app kan de scheidsrechter (zowel bond- als clubscheidsrechter) direct zien voor welke wedstrijden hij is aangesteld. Daar staat ook nog eens bij, mits die informatie bekend is, wie bijvoorbeeld de assistent-scheidsrechters zijn. Hij kan zich hier ook afmelden voor een wedstrijd. Ook voor teams staan het programma en de uitslagen in de app, net als in de vertrouwde Voetbal-app. De scheidsrechter kan ter plekke bepalen waar hij het wedstrijdformulier controleert, op het veld of bijvoorbeeld in de kleedkamer. Op de wedstrijddag kan de scheidsrechter de wedstrijd afgelasten en kan hij de spelersopgaaf wijzigen, het team kan de spelersopgaaf wijzigen totdat de toets Aanvoerder akkoord is ingedrukt.

Wil je meer weten over het mDWF dan verwijzen we graag naar sites van Sportlink en de KNVB.

http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld–en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal/ervaringen

         

Terug naar overzicht