SC Excelsior speelt wisselvallig gelijk tegen VV Lekkerkerk.

26 November 2017

Wedstrijdverslag vv Lekkerkerk – SC Excelsior 25-11-2017. De 1e helft was aan beide kanten traag en slordig voetbal. In de 12e min. werd een corner van vv Lekkerkerk afgeslagen en direct een counter van SC Excelsior die Ennio Ostiana net niet afrondde. Tussen de 12e min. en de 26e min. ging het bij SC Excelsior net iets beter. Abel Hagos nam een vrije trap die een speler van vv Lekkerkerk goed pakte. Joshua Koolmees; prachtige aanname direct gespeeld naar Nordien Woudenberg die passeerde een speler van vv Lekkerkerk waardoor hij de bal net iets te ver voor zich uitspeelde en de keeper net op tijd kon ingrijpen. Tot aan de rust gebeurde er verder nauwelijks meer iets. In de rust wees Mario Meijer nog een keer op de afspraken die vooraf werden gemaakt.

In de 2e helft werd het voetbal van achteruit zeer goed opgebouwd, dat ging veel beter dan in de 1e helft. In de 58e min. een mooie aanval van achteruit met een pass naar Joey v. Bussel die ging buitenom met een mooie voorzet die Joshua Koolmees laag koppend scoorde 0-1. Eindelijk dachten wij op de bank door nu wel goed te voetballen, komen we eindelijk los en kunnen deze wedstrijd winnend afsluiten. Helaas een voorzet van vv Lekkerkerk vanaf rechts, de spits kopte de bal die normaal niet tussen de palen zou belanden maar hij werd onderweg aangeraakt door een speler van vv Lekkerkerk met zijn arm en in buitenspel situatie 1-1. Helaas zag onze grensrechter niet dat de speler van vv Lekkerkerk de bal aanraakte anders had hij wel gevlagd voor buitenspel. Zo ongelukkig een doelpunt incasseren doet veel pijn. SC Excelsior bleef beter voetballen en geloven in een overwinning. Nordien Woudenberg kreeg nog een kans die de keeper van vv Lekkerkerk goed pakte. De grootste kans kreeg Gino Schouten die in de 74e min. inviel voor Ennio Ostiana. In de 90e min. speelde Gino Schouten zich vrij aan de linkerkant en kwam het zestienmetergebied binnen. Gino Schouten nam de beslissing om Yairo v. Horik aan te spelen voor het doel, een speler van vv Lekkerkerk voorkwam met een sliding een doelpunt voor SC Excelsior. In de nabespreking had Mario Meijer toch licht puntjes gezien vooral in de 2e helft, een zorg blijft dat SC Excelsior heel moeilijk kansen afdwingt. Scheidsrechter Dhr. G.A.M. Geerlings floot overigens een uitstekende wedstrijd.

Basis: Ian Luthart, Joey v. Bussel, Daan Beumer, Jeffrey Bourne, Daniel v.d. Bijl, Joshua Koolmees, Nordien Woudenberg, Yairo v. Horik geel, Ennio Ostiana (74 Gino Schouten), Abel Hagos en Stefan Brons. Wissels: Pim de Vries, Sloufian El Majjaoui, Gino Schouten, alleen de 1e helft Martijn v. Haften, Kelvin de Jong en Tim de Wolf. Doelpunt: Joshua Koolmees 0-1.