SC Excelsior speelt als los zand en verliest van F.C. Perkouw.

19 February 2018

Wedstrijdverslag F.C. Perkouw – SC Excelsior 4-0 17-2-2018. SC Excelsior kon alleen de eerste 15 minuten als team functioneren en was toen gelijkwaardig aan F.C. Perkouw. Daarna slopen de fouten erin, waardoor het middenveld steeds tegenover een meerderheid kwam te staan. Je zag het gebeuren dat het mis ging, Mario Meijer probeerde nog fel te reageren naar de spelers toe maar het hielp al niet meer. Nadat onze keeper Ian Luthart SC Excelsior al redde met een snelle reactie en Jeffrey Bourne de bal op de lijn weg schoot scoorde F.C. Perkouw in de 30e min. de 1-0. In de 32e min. een actie van Yairo v. Horik: vanaf links naar binnen toe, schoot hij net hard over. Het bleef tot de rust 1-0.

Mark Bresser probeerde nog duidelijk te maken dat er tot de 15 min. wel als team werd gespeeld en de spelers de taken goed uitvoerden. Een aantal spelers mochten uitleggen wat wel/niet goed ging. Maar zo gauw de scheidsrechter floot voor de 2e helft zag je dat het niet goed ging. Na 50 min. werd het 2-0 voor F.C. Perkouw door een fout in de verdediging van SC Excelsior. 56 min. na 4 corners direct na elkaar de 5e corner werd het 3-0 voor F.C. Perkouw. De 4-0 in de 83e min. werd na een mooie aanval van rechts het kruis van het doel in gekopt. SC Excelsior was geen team, ook al heeft het goede, en zelfs een aantal zeer goede spelers, het team zal als een geheel moeten uitspreken gezamenlijk te presteren, om zich dit seizoen te redden voor de 3e klasse.

Basis: Ian Luthart, Stefan Brons, Jeffrey Bourne, Martijn v. Haften 59e min., Nordien Woudenberg, Joshua Koolmees, Abel Hagos, Kelvin de Jong 59e min., Soufian El Majjaoui, Ennio Ostiana, Yairo v. Horik. Wissels: Bjorn Setoe 59e min. en 72e min., Pim de Vries, Robbart vd Valk 59e min., Joey v. Bussel 72e min.