Teamprestatie SC Excelsior 1 wordt niet beloond

12 March 2018

Wedstrijdverslag 10-03-2018 SC Excelsior – v.v. Dilettant 1-2. De vechtlust en teamspirit van SC Excelsior, werden niet beloond door v.v. Dilettant. Maar ondanks dat SC Excelsior deze wedstrijd ongelukkig verloor, zijn er toch weer lichtpunten.

Een zeer ongelukkig moment in de 4e min. van de scheidsrechter L.J.v.d. Helm; zij taxeerde een uitbal verkeerd, de inworp was voor SC Excelsior. Onze spelers waren nog in discussie met de scheidsrechter en v.v. Dilettant nam de inworp snel naar hun vrijstaande speler aan de rand van het 16 meter gebied en scoorde met een strak schot; Ian Luthart was kansloos 0-1. Restant van de 1e helft hielden SC Excelsior en v.v. Dilettant elkaar in evenwicht. v.v. Dilettant kreeg nog in 22e min. een grote kans en SC Excelsior kreeg een kans in de 25e min. Na een mooie aanval via Jeffrey Bourne, Yairo v. Horik – strak voor – schoot Soufian El Majjaoui net over. In de 42e min. kreeg SC Excelsior een kleine kans via Abel Hagos die paste naar Soufian El Majjaoui die schoot, maar de keeper van v.v. Dilettant pakte het schot goed. In de rust constateerde Mark Bresser dat de tactiek goed werd uitgevoerd en dat het doelpunt viel op het moment dat SC Excelsior niet scherp was. In de 2e helft was het SC Excelsior dat sterker was. Dat uitte zich in een harde strakke voorzet van rechts door Soufian El Majjaoui die door een verdediger van v.v. Dilettant in eigen doel werd geschoten: 1-1. In de 75e min. na een mooie combinatie tussen Martijn v. Haften, Yairo v. Horik en Ennio Ostiana net hard over. In de 82 e min. een botsing tussen twee spelers, interpreteerde de scheidsrechter dit als een overtreding van een SC Excelsior speler. Een vrije trap ketste op het twee mansblok, de bal viel voor de voeten van de spits van Dillettant en ging via de paal in het doel: 1-2 – zo ongelukkig. in de 84e min. door een ongelukkige te zachte breedte pas tussen twee verdedigers van SC Excelsior kon de spits er tussen komen, die de bal iets te ver voor zich uitspeelde. Ian Luthart kwam uit zijn doelgebied met een sliding die de scheidsrechter zag als een overtreding. Rood voor Ian Luthart. Ondanks alle pogingen van SC Excelsior bleef het 1-2.

Basis: Ian Luthart 84e min. rood, Jeffrey Bourne, Joshua Koolmees, Martijn v. Haften, Soufian El Majjaoui, Nordien Woudenberg, Yairo v. Horik, Robbart v.d. Valk 84e, Ennio Ostiana 78e min., Abel Hagos geel 60e min., Stefan Brons. Wissels: Bjorn Setoe 78e min., Joey v. Bussel 60e min. Tim de Wolf 84e min. en Kelvin de Jong.