SC Excelsior leverde een ongekende teamprestatie tegen de koploper v.v. Ketel Spaland: 0-1.

07 april 2018

Wedstrijdverslag v.v. Ketel Spaland – SC Excelsior 31-3-2018. SC Excelsior begon gelijk goed aan de wedstrijd tegen v.v. Ketel Spaland, liet v.v. Ketel Spaland het spel maken en trok zich terug achter de middenlijn op eigen helft. Soufian El Majjaoui en Nordien Woudenberg zorgden ervoor dat v.v. Ketel Spaland hun spelers niet door het midden kond aanspelen, waardoor ze vaker de lange bal moesten hanteren  naar hun spits, naar de buitenspelers, of met risico toch door het midden. SC Excelsior stond zo goed dat zij vaak de bal veroverde op hun eigen helft, dan direct via Abel Hagos en Joshua Koolmees die direct probeerde de buitenspelers Bjorn Setoe of Yairo v. Horik te bereiken. Als v.v. Ketel Spaland toch doorkwam meestal via hun buitenspelers en soms via de lastige spits, stonden de twee blokken Joey v. Bussel, Jeffrey Bourne en Robbart v.d. Valk, Stefan Brons zo goed dat daar vanuit ook vaak de counters ontstonden. Vanuit deze counters kreeg SC Excelsior in de eerste helft drie grote kansen die niet werden benut. v.v. Ketel Spaland kreeg één kans: een hard schot net buiten de 16 meter tegen de lat. De meeste dreiging van v.v. Ketel Spaland kwamen vanuit de corners, maar daar stond Tim de Wolf geweldig te keepen. In de 35e min. moest door een blessure Jeffrey Bourne het veld verlaten, zijn vervanger Martijn v. Haften ging op het middenveld spelen, en deed dat zeer goed;  Joshua Koolmees ging op de plaats van Jeffrey Bourne spelen.

In de rust gaf Mario Meijer zijn spelers een compliment, hoe zij hun taken uit oefenden, maar dat er toch nog compacter gespeeld moest worden; vooral de buitenspelers nog meer naar binnen als de bal aan hun andere kant gespeeld werd. Ook met meer overtuiging voor het doel de kansen afmaken, die we ook in de 2e helft gaan krijgen.

Ook in de 2e helft begon SC Excelsior scherp aan de wedstrijd. v.v. Spaland had gewisseld; Robbart v.d. Valk kreeg een hele snelle rechterspits tegen zich, als deze er langs kwam bij Robbart v.d. Valk waren zijn voorzetten altijd dreigend. Omdat Jeffrey Bourne er niet meer bij was, begreep Tim de Wolf goed dat hij nu de lange bal meestal moest hanteren. Bjorn Setoe op rechts en soms Yairo v. Horik waren de beste opties voor een goede voortzetting van het spel. In de 60e min. viel Joey v. Bussel geblesseerd uit, vervangen door Pim de Vries die geweldig inviel. Ook nu kregen we weer kansen en dat ging vaak via de buitenkanten. In de 72e min. werd Bjorn Setoe gewisseld, Ennio Oastiana kwam erin. v.v. Ketel Spaland werd wat dreigender in een scrimmage binnen het 5 meter gebied, gleed Stefan Brons de bal net naast de goede kant voor ons langs het doel. Op het drukke terras van v.v. Ketel Spaland hoorde ik het geloei van de supporters van teleurstelling, maar ik dacht op dat moment: het gelukskwartje valt nou eens de goede kant op voor ons. Direct daarna kreeg Nordien Woudenberg een grote kans, opgezet volgens mij door Yairo v. Horik op links in combinatie met Soufian El Majjaoui die Nordien Woudenberg bereikte, en die schoot in het 5 meter gebied tegen de keeper aan, vanuit mijn positie zag ik hem al in het doel gaan, maar net voor de lijn stuiterde hij op, waardoor de keeper kon ingrijpen. SC Excelsior bleef geloven in een beter resultaat. Dat kwam in de 83e min.: Ennio Ostiana werd aangespeeld in de vrije ruimte aan de rechterkant op een meter of twee van de punt zestienmetergebied. De keeper van v.v. Ketel Spaland was uitgelopen en dat zag Ennio Ostiana die een perfecte boogbal afleverde en die belandde in de verste hoek: 0-1. Een prachtig doelpunt en wat een vreugde ontstond er bij de spelers op het veld en op de bank, de schrijver van dit verslag schijnt ook geschreeuwd te hebben langs de lijn. SC Excelsior hield de voorsprong vast tot de 94e min. Een compliment aan de scheidsrechter dhr. A.M. Geerlings die op zijn eigen wijze de wedstrijd prima floot. Dat vonden beide clubs.

Deze boeiende wedstrijd heb ik bekeken en beschreven als grensrechter, Frans van Dessel (teamleider).

Basis: Tim de Wolf, Joey v. Bussel 60e min., Jeffrey Bourne 35e min.geel, Stefan Brons, Robbart v.d. Valk, Abel Hagos, Joshua Koolmees, Nordien Woudenberg, Bjorn Setoe 72e min., Soufian El Majjaoui, Yairo v. Horik. Wissels: Enrique Alfonso Barrosso, Kelvin de Jong, Martijn v. Haften 35e min., Pim de Vries 60e min., Ennio Ostiana 72e min. Doelpunt: Ennio Ostiana 83e min. 0-1.

Terug naar overzicht