SC Excelsior Rotterdam is tegen Schoonhoven dicht bij de eerste overwinning

15 October 2018

Wedstrijdverslag SC Excelsior 1 – Schoonhoven 13 oktober 2018: 0-0

Onder leiding van Scheidsrechter J. Achterberg en met een hoge temperatuur van 27 graden begon om 15:00 uur de wedstrijd in het Van Donge & De Roo Stadion. Beide teams hadden voldoende drinken meegenomen. Drinkpauzes in oktober, het klinkt toch vreemd.

Nadat de pupil van de week met een hakje de keeper van Schoonhoven op het verkeerde been zette, kon er worden afgetrapt. De eerste 12 minuten werd er over en weer afgetast. Echte kansen werden niet gecreëerd. De warmte en kunstgras wat het spel stroperig maakte was van invloed op beide teams. In minuut 13 vertrok de bal bij Mees richting de zestienmeter van Schoonhoven. Aron ging met veel snelheid voorbij de back van Schoonhoven en haalde de achterlijn. Hard geschoten door de 5 meter en de voet van een verdediger veroorzaakte een hoekschop. Een eerste goed lopende aanval van Excelsior. En gelijk werd de kwetsbaarheid van Schoonhoven zichtbaar. Er volgde tot de eerste drinkpauze een spel wat vooral op het middenveld uitgevochten werd. Puntjes op de i en in de 17e minuut een vloeide aanval van Excelsior door de bal 1x te raken. De bal vertrok van links naar Gary op rechts. Gary haalde de achterlijn en een prima voorzet werd in de verre hoek gekopt. Iedereen dacht al aan doelpunt, maar de keeper van Schoonhoven tikte met de uiterste vingertoppen de bal toch nog hoekschop. Opnieuw werd Excelsior gevaarlijk via de zijkanten. Echt drukken kon Schoonhoven niet, maar opletten is altijd nodig. Waar de verdediging van Excelsior solide de aanvallers onder de duim had, gaf het middenveld soms was ruimte weg door in te stappen en niet op te houden. In de 36e minuut een afstandsschot van Schoonhoven waar Joey toch voor moest strekken en de bal overtikte. In de rust werd stilgestaan bij wat goed ging en waar het beter kon.

De tweede helft een soortgelijk spel als in het eerste bedrijf. Gelijk vanaf de start een prima aanval waarbij Mees op snelheid vertrok richting zestienmeter. Met kappen en draaien werd hij onderuitgehaald. Net voor de zestienmeter een vrijetrap. Dit leverde Excelsior niets op. Excelsior bleef de bovenliggende partij en Schoonhoven kon geen vuist maken. In de 60e minuut een prima aanval over rechts en Mika moest in één keer schieten. Net naast. Er werd door de mannen van Excelsior hard gewerkt. Dat kost veel energie en de eerste wissel kwam in de 64e minuut. Mika eruit, Calvin erin. Schoonhoven kreeg een aantal kansen, omdat Excelsior af en toe minder scherp was. Een verkeerd geraakte bal, een ingespeelde bal te traag, verkeerd instappen…allemaal zaken die Schoonhoven kansen gaf. In de 70e minuut de volgende wissel. Mees eruit, Kevin erin. In de 80e minuut een ongelukkige hoge trap van Gary om een bal te verleggen en waarbij hij een speler van Schoonhoven onbedoeld raakte. Totaal geen opzet en hardspel in de gehele wedstrijd, maar toch geel getrokken door de scheidsrechter. Kort daarna een vrijetrap voor Excelsior. Een speler van Schoonhoven liep voor de bal die werd geschoten en scheidsrechter Achterberg vond dit dan geel. Tja…je kan de kaart trekken, maar de wedstrijd was er niet naar. In de 87e minuut een ongelukkige botsing van Patrick met knieën tegen elkaar. Veel pijn en Iris (verzorgster) kon aan de bak. Dan een counter van Excelsior. Heel goed uitgespeeld naar links op Gary die de verdedigers achter zich liet. Schuin op snelheid de zestien meter in waarbij de keeper zijn doel verkleinde. De bal vertrok en ging net aan de verkeerde zijde langs de paal in de korte hoek. Schoonhoven kwam met de schrik vrij. 0-0 eindstand. Een stijgende lijn is te zien. De verdediging geeft weinig tot niets weg. Middenveld gaat steeds beter omschakelen en voorhoede begrijpt elkaar makkelijker. Het belonen van alle arbeid komt steeds dichterbij. Hard blijven werken.

Zaterdag 20 oktober de rit naar Vlaardingen waar titelkandidaat DVO ’32 het team van John Bodmann ontvangt. Aanvang wedstrijd 14:30 uur.