Excelsior Rotterdam 2 – NOC Kralingen (1-3) 4-3

20 januari 2019

Met de nieuwe trainer-coach Wim Berends achter het stuur, stond vandaag een kleine derby tegen NOC Kralingen op het programma. De buren aan de overzijde van de Maasboulevard stonden klaar op veld 2 om de strijd aan te gaan tegen het jonge team wat Excelsior 2 is.  Excelsior was in het spel de bovenliggende partij, maar scoren bleef een probleem. De ruststand gaf een verkeerd beeld van wat op het veld had plaats gevonden. NOC Kralingen was effectiever dan de jonge groep van Wim Berends. De rust werd gebruikt om op te warmen en een aantal punten aan te scherpen. Beter spel en meer wilskracht om doelpunten te maken. Dat werd door het team goed opgepikt en men vocht zich weg terug tot 3-3. In de laatste 10 minuten lukte het Excelsior om toch extra energie te gebruiken. Eindstand werd 4-3. Complimenten aan het team, omdat een aantal spelers op andere posities werden gezet dan waar ze voorheen speelden. Net zoals in het 1e team, gaat het in het 2e team om een gezamenlijke prestatie neer te zetten. Goed gedaan.

Terug naar overzicht