Verslag 11 mei 2019: Verlies SC1…Winst SC2

12 May 2019

Het 1e team van Excelsior trad thuis aan tegen Lekkerkerk 1, dat op de 12e plek op de ranglijst staat. Een tegenstander die bij de eerste wedstrijd in Lekkerkerk veel geluk had om in de 95e minuut nog een strafschop te krijgen en hierdoor won. Om 15:00 uur werd afgetrapt en duidelijk werd dat beide teams elkaar in evenwicht hielden. Excelsior had redelijk grip op de wedstrijd en kwam regelmatig voor het doel van de tegenstander. In de omschakeling was Lekkerkerk scherp, wat steeds gevaarlijk was. In de 17e minuut een situatie waarin de scheidsrechter een overtreding zag en aan Patrick geel gaf. Over en weer waren duels stevig en waren er diverse overtredingen nodig. Ruststand 0-0.

Na de rust een soortgelijk spel. Excelsior gaf niets weg, maar de eindfase halen kostte veel energie waardoor de scherpte er net niet was. Over en weer was het spel hard en greep de scheidsrechter regelmatig in. In de 62e minuut natrappen van Lekkerkerk op Pedro wat een gele kaart opleverde. Het spel bleef op en neer gaan. Dan in de 74e minuut. Een hoekschop voor Lekkerkerk. Eerste en tweede paal bezet en Leo in zijn vijf meter. De ballen van Lekkerkerk draaiden eerder ver om het doel heen. Deze bal draaide, mede door de wind, in de 5 meter en kwam tegen een Excelsiorspeler bij de tweede paal. Deze speler stond op de lijn en de bal kwam tegen zijn heup. De scheidsrechter floot voor een doelpunt. Na de wedstrijd waren hierover diverse meningen, maar de 0-1 was een feit. In het laatste deel van de wedstrijd werd Excelsior nog gevaarlijk. Maar het lukte niet om een gelijkspel eruit te halen. Opnieuw een wedstrijd waarin Excelsior liet zien met een hele jonge groep prima mee te kunnen tegen ervaren en oudere teams.

Zaterdag 18 mei speelt SC Excelsior Rotterdam 1 om 14:30 thuis tegen Perkouw 1.

Winst SC Excelsior 2 op Spirit 5
Het 2e team van Excelsior trad thuis aan tegen Spirit 5 dat op de 5e plek staat. Excelsior doet goed mee in de middenmoot en had de afgelopen vrije periode getraind op goed positiespel. Dit pakte goed uit, want Spirit heeft van de 90 minuten alle hoeken van het veld gezien. Geduldig de bal rond laten gaan, diepte zoeken op het middenveld en de bal eruit halen als het spel vastliep, veroorzaakte dat Spirit maar een aantal malen in de 1e helft op het terrein van Excelsior kwam. De mannen in zwart-rood hadden eigenlijk de wedstrijd in de 1e helft op slot moeten gooien. In de 2e helft kreeg Spirit met agressief spel meer grip op de wedstrijd en kwam men terug tot 3-2. De veerkracht van Excelsior, dat het spel weer naar zich toetrok, leverde meer rust op en een strafschop. De eindstand was 4-2.

Zaterdag 18 mei speelt dit team om 13.00 uur thuis tegen Lekkerkerk 3.