Editie 7 voorjaar 2008

Op 22 mei werden de finales van het Excelsior 7×7-voetbal gewonnen door Cee een. Door het prachtige weer werd de kantine naar buiten verplaatst, waardoor de vele aanwezige voetballers zicht bleven houden op de spannende wedstrijden die zich op vier veldjes tegelijk afspeelden. De muziek werd verzorgd door het befaamde duo Willem en Danny en de prijzen werden overhandigd door oud-Excelsiorspits Henk Schouten. Na een korte toelichting op de 9 goals die hij voor Feyenoord maakte in de eredivisie in een wedstrijd tegen de Volewijckers kon hij de prijzen overhandigen.

De hoofdprijs van de avond werd gewonnen door ‘Van der Graaf & De Groot’: zij kregen de sportiviteitstrofee! Eerlijkheid, spelvreugde en goede manieren zijn de basis van deze competitie en het is dan geweldig om te kunnen constateren dat er nauwelijks sprake was van conflicten in het veld. En gelukkig waren ook de scheidsrechters weer bereid zichzelf weg te cijferen en niet van plan het vuurtje aan te steken. Bedankt Daniel, Bhos, John en Ram!

Nadat scheidsrechter Daniel Verbeek gedurende vele jaren het team van zaterdag 1 in de finale naar de winst floot (overigens zonder partijdig te zijn), was het nu de beurt aan Bhos Mahabier om de ‘Hoofdfinale’ te fluiten. Beste voetballers van de eredivisie werd het juist gepromoveerde Cee een, dat grotendeels bestaat uit ouders van het team met een vergelijkbare naam dat in de jeugd van excelsior zijn successen behaalt. Degradant uit de eerste divisie is Blauwhuis. Na een zinderende wedstrijd, waarbij tegenstander Detaned met 0-2 en 3-5 achter kwam, werd het uiteindelijk toch 6-5: juist voldoende om het vege Detaned-lijf te kunnen redden. Coach Erik van der Spek zal zijn mannen in de volgende editie opnieuw tot promotie moeten zien te leiden.

Winnaar van de eerste divisie waren de Rotterdammertjes. Promotie van dit ENECO-team zal ertoe leiden dat zij in de eredivisie de kanjers van Eneco, (verzameld in Sjonnies Favorieten), zullen gaan tegenkomen. Degradant Job 1.1.2 beleefde een seizoen vol met tegenslagen. Na het uitvallen van sterspeler Robert van der Vlugt en diverse andere goede spelers moest het ook in de finale de meerdere erkennen in ESSAE. Nu had dit laatste team wel de beste papieren, want vedette Mike bood barvrouw Stien een paar spiksplinternieuwe crocs aan! De hagelwitte kleur zou volgens deze kunstkenners wel staan bij haar verdere elegante outfit…
De nieuwkomers in de tweede divisie tenslotte kregen hun winnaar in MVDW. Na een goede wedstrijd moest Kroatie.nl afhaken voor promotie. Onderaan wisten de profi’s die IHS-Erasmus vervingen wel raad met Van der graaf & De groot door ze met dubbele cijfers te verslaan. Zoals het in deze competitie hoort bleef laatstgenoemd team onverstoorbaar doorvoetballen tot het bittere eind, zonder zich een moment op te winden over het oneerlijke krachtsverschil. Beter voetballen tegen een veel sterker team dan helemaal niet voetballen moeten de spelers gedacht hebben.

 

  FOTO's, STANDEN, UITSLAGEN FINALES