Cock en Dicky van Zanten krijgen Koninklijke onderscheiding

04 May 2016

Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd onze top-vrijwilligers Cock en Dicky van Zanten te benoemen tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Op de dag voor Koningsdag werden Cock en Dicky uitgenodigd voor een afscheidslunch ter gelegenheid van de pensionering van een oud-collega. Op het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel aangekomen bleek echter, naast allerlei bekenden van Excelsior, burgemeester Peter Oskam zelf op ons bestuurlijke echtpaar te wachten. Uitgebreid werd stilgestaan bij de imposante loopbaan bij Excelsior van zowel Cock als Dicky. Laatstgenoemde werd betiteld als Kanjer, terwijl Cock onder meer werd geroemd om zijn gastvrijheid. En dat kon de burgemeester uit eigen ervaring navertellen, want hij is jarenlang scheidsrechter geweest, tot op het niveau van betaald voetbal toe. De gelukkige Van Zantens hebben er nog een mooie en welverdiende dag van gemaakt. Namens allen die Excelsior een warm hart toedragen: van harte gefeliciteerd!

Terug naar overzicht