Dogucan Haspolat tekent een driejarig contract

15 September 2016

Op zijn vijfde werd hij bij de club ingeschreven en elf jaar later zette hij zijn handtekening onder zijn eerste profcontract. Omdat het bijzonder is dat een jongen uit de eigen opleiding op deze jonge leeftijd een contract krijgt, kreeg hij door aanvoerder Ryan Koolwijk namens de selectie een mooi cadeau aangeboden.

Ballenjongen
,,Vorig jaar was ik nog ballenjongen bij het eerste elftal en nu speel ik met jongens als Luigi Bruins en Ryan Koolwijk samen’’, glunderde Haspolat zaterdagavond al tegenover de media. Hij mocht bij de eerste training van dit seizoen meedoen met het eerste team. Hij rekende op een paar trainingen, maar sindsdien is hij er maar één keer niet bij geweest. ,,Omdat ik naar school moest’’, verklaarde hij. ,,Ik kom elke dag met plezier hier naartoe, ik vind het leuk om te trainen.’’

Stadsderby
Hij mocht in de meeste oefenwedstrijden invallen en zat bij de eerste drie competitiewedstrijden op de bank. Afgelopen zaterdag mocht hij zes minuten voor tijd ineens het veld in tijdens de stadsderby tegen Feyenoord. ,,Prachtig om in de Kuip mijn debuut te maken’’, zei hij. ,,Helaas hebben we verloren, maar dat ik mocht invallen was heel mooi en natuurlijk hoop ik nu op meer.’’

Zelf afgedwongen
,,Hij heeft dit zelf afgedwongen’’, zei Mitchell van der Gaag na het debuut van Haspolat. ,,Dit is zijn verdienste, hij heeft dit zelf afgedwongen. Daarnaast is dit ook een compliment voor de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam.’’ Dogucan heeft een bijzondere week achter de rug, want de talentvolle middenvelder ontving ook nog eens een uitnodiging uit Zeist voor het Vierlandentoernooi met Oranje onder 17. Inmiddels weet hij dat hij tot de definitieve selectie behoort.

Trots
,,Dat Dogucan zijn debuut heeft mogen maken in de Eredivisie en nu een contract heeft ondertekend, maakt dat wij als jeugdafdeling alleen maar ontzettend trots kunnen zijn’’, stelt hoofd jeugdopleiding Marco van Lochem. ,,Hij is, net als onder meer Luigi en Ryan, een voorbeeld voor al die talentvolle jongens die bij ons in de jeugd rondlopen. Zijn succes is het bewijs dat talentvolle spelers bij Excelsior Rotterdam in een warme omgeving de kans krijgen om te groeien en ook daadwerkelijk die stap naar de selectie kunnen maken.’’

Terug naar overzicht