Een elftal vragen voor Robert Ruisaard

07 December 2016

In deze rubriek stellen wij de jeugdtrainers van Excelsior Rotterdam voor. Deze keer Robert Ruisaard, trainer/coach van Excelsior onder 13.

 1. Naam: Robert Ruisaard
 2. Leeftijd: 27
 3. Team: Excelsior onder 13
 4. 
Bij Excelsior sinds: 2007
 5. Waarom Excelsior: Ik ben binnengekomen als stagiair vanuit het Cios. Ik had het enorm naar mijn zin bij Excelsior en kreeg de mogelijkheid om te blijven. We hebben een leuke trainersgroep waardoor ik er nog steeds met veel plezier zit.
 6. Welke trainer is voor jou een voorbeeld en waarom: Ik heb niet echt een voorbeeld. Er zijn veel goede trainers waar we veel van kunnen zien en leren. Daar probeer je de goede dingen van mee te nemen.
 7. Mooiste moment als trainer: Het mooiste binnen het trainersvak is wanneer in wedstrijden wordt toegepast wat tijdens de training is getraind. Natuurlijk is het ook mooi om te zien wanneer spelers zich goed ontwikkelen. Daar doe je het voor als trainer.
 8. Vervelendste moment als trainer: Wanneer spelers er niet uithalen wat erin zit. Dit is iets wat me kan frustreren, zeker wanneer de speler talentvol is. Het afscheid nemen van een speler is natuurlijk vervelend, omdat je een kinderdroom ‘kapotmaakt’. Maar het hoort erbij, de voetbalwereld is hard.
 9. Wat is jouw verwachting van dit seizoen: Ik verwacht dat we bij de eerste acht moeten/kunnen eindigen. Op het hoogste niveau blijven spelen is het belangrijkste voor de club.
 10. Wat zijn jouw ambities als trainer: Mijn ambitie was om fulltime in de voetballerij te werken. Dat heb ik met de tijd bijgesteld, omdat ik ook andere interesses heb. Het is wel geweldig wanneer deze twee kunnen worden gecombineerd.
 11. Wil je nog iets kwijt: We hebben een leuke club en jeugdteams die op niveau voetballen. Ik zou zeggen kom eens kijken en steun onze stoere knapen.
Terug naar overzicht