Start met bouw van extra kleedkamers

08 December 2016

Eindelijk is het dan zo ver, de bouw van de zo nodige vier extra kleedkamers gaat volgende maand beginnen. Nadat architect Wim van As zijn oorspronkelijke plan voor vernieuwing van onze accommodatie had gepresenteerd, bleek het niet eenvoudig de benodigde vergunningen, subsidies en zelfs de bouwer te vinden. Maar na heel veel werk achter de schermen gaat het er nu toch van komen: per 9 januari  gaat de schop in de grond!

Het gaat hier om de eerste fase van onze vernieuwingsplannen. Vier kleedkamers worden gebouwd, naast de bestuurskamer, op de plaats van het speeltuintje en de kastanjebomen. De kleedkamers dienen in elke geval klaar te zijn voor het internationale toernooi dat met Pasen weer op ons complex gepland staat. Het gebouw is voorbereid op het aanbrengen van een tweede bouwlaag, voor de broodnodige ruimte van onze algemene en technische staf.

In nauwe samenwerking met A3 Architecten (Wim van As en Jarno Schellenberg) en Arnold Ouwerkerk van ‘Van Ouwerkerk Architecten’ is de realisatie in handen van ‘Meerbouw’. Dit is het bedrijf waarmee zulke goede ervaringen zijn opgedaan bij het dichtbouwen van de hoeken van ons stadion. Vanuit het bestuur zijn vooral Cock van Zanten en Mels Fok betrokken geweest bij de voorbereiding en onderhandelingen over de bouw; Jacko van Ast richtte zich in het bijzonder op het subsidietraject. Vanaf het begin is ook de secretaris van de SBV Excelsior, Bob de Lange, bij de diverse aspecten van het bouwproces betrokken geweest, waarvoor hartelijk dank. Het is een mooie eerste stap bij de vernieuwing van onze accommodatie, maar zeker niet de laatste!

Terug naar overzicht