Meiden winnen hun wedstrijden op historische zaterdag

16 January 2017

Voor het eerst in de historie kwamen afgelopen zaterdag meisjes in actie namens Excelsior Rotterdam in de officiële KNVB-competitie. Onze vereniging begon dit seizoen met een interne competitie, maar het meisjesvoetbal bleek zo populair dat voor de tweede seizoenshelft drie meisjesteams werden ingeschreven voor de KNVB-competitie.

Historische dag
Afgelopen zaterdag was zodoende een historische dag in de bijna 115 jarige geschiedenis van de club, want niet eerder kwamen meisjes of vrouwen in een officiële competitie in actie namens Excelsior Rotterdam. Alle reden voor een feestje en dus mochten de twee Onder 11 teams hun eerste wedstrijden spelen op het hoofdveld van Stadion Woudestein. Het werd een geslaagde middag, want beide twee teams die in actie kwamen, pakten in hun eerste wedstrijden meteen de volle winst.

Overwinningen
De meisjes van Onder 11-1 hadden de smaak meteen te pakken. Zij speelden tegen Binnenmaas MO 11-2 en wonnen met liefst 18-0. De Excelsiormeisjes van Onder 11-2 deden het ook prima. Zij wonnen met 3-0 van VDL. Dinaiyra Kramp was zaterdag het eerste meisje dat namens Excelsior scoorde in een officiële KNVB-wedstrijd. Naast de genoemde teams zal ook het meisjesteam Onder 9 competitieduels gaan spelen. De overige meiden spelen hun wedstrijdjes als meisjesteams tegen jongensteams van de World Cup en Europa League.

Meisjesleden
,,We zijn dit seizoen begonnen met een interne competitie voor meisjes, in dezelfde stijl als we die voor jongens hebben’’, geeft onze trotse voorzitter Cock van Zanten aan. ,,Na oproepen hadden we al heel snel dertig meisje, maar de aanmeldingen bleven komen. Inmiddels hebben we vijftig meisjesleden en hebben we daarom besloten nu drie meisjesteams in te schrijven voor de officiële competitie.’’

Steeds populairder
,,Je ziet de laatste jaren dat voetbal voor meisjes steeds populairder wordt’’, zegt Van Zanten. ,,Excelsior is bovendien een echte familieclub en daarom past dit goed bij ons. Uit het aantal aanmeldingen blijkt dat we de juiste beslissing hebben genomen. Nog steeds krijgen we elke week vragen van meisjes die bij Excelsior willen voetballen. Meisjes die interesse hebben, kunnen zich nog steeds aanmelden. Als sportclub krijgen wij een kunstgrasveld en kleedkamers erbij, dus wat dat betreft is er plek voor meer meisjesteams!’’

Inschrijven
Interesse? Stuur dan een mailtje naar info@scexcelsiorjeugd.nl of kom langs bij Sportclub Excelsior voor een inschrijfformulier.

Een selectie van de foto’s van John Groeneweg is te vinden op de Facebookpagina van SBV Excelsior.

Bent u geïnteresseerd in alle foto’s die John Groeneweg heeft gemaakt stuurt u dan een email naar j.groeneweg@upcmail.nl. U krijgt dan van hem een overzicht van alle gemaakte foto’s.

Eerste wedstrijd Excelsior meisjes

 

Terug naar overzicht