Een elftal vragen voor Peter de Graaff

23 January 2017

In deze rubriek stellen wij de jeugdtrainers van Excelsior Rotterdam voor. Deze keer Peter de Graaff, trainer/coach van Excelsior onder 12.

1. Naam: Peter de Graaff
2. Leeftijd: 32 jaar
3. Team: Onder 12 (D2)
4. Bij Excelsior sinds: 2016-2017
5. Waarom Excelsior: Na (SC) Feyenoord ben ik achtereenvolgens bij VV Nieuwerkerk, ASWH en Slikkerveer trainer geweest (E, C, B & A). Wat ik miste, bij toch de meeste spelers, was de intrinsieke motivatie. Ik vond dat het wel weer tijd werd voor een BVO. Met Marco van Lochem was er al contact omdat ik hem al eens had benaderd en ditmaal was het andersom. Hij vroeg of ik beschikbaar was en of ik zin had om eens te komen praten. Van toen tot nu nog geen enkel moment spijt gehad van de stap naar Woudestein. Een gemoedelijke club met toch een groot streven om een grotere en kwalitatief nog betere BVO te worden.
6. Welke trainer is voor jou een voorbeeld en waarom: Ronald Koeman, omdat hij met zijn persoonlijkheid en kennis denk ik overal wel een goed team kan smeden. Uiteindelijk kun je het daar ook ver mee schoppen.
7. Mooiste moment als trainer: Wanneer er spelers die je hebt getraind doorgroeien tot aan het eerste (prof)elftal of mogen meetrainen.
8. Vervelendste moment als trainer: Het seizoen niet mogen afmaken naar aanleiding van slechte resultaten bij VV Nieuwerkerk A1 (4e divisie) na toch stappen te hebben gemaakt in de drie seizoenen daarvoor met C1 (van 2e klasse naar de Hoofdklasse).
9. Wat is jouw verwachting van dit seizoen: Na niet zo’n goede start van Oonder 12, spelend in een denk ik iets te sterke competitie, een sterke tweede seizoenshelft! Daarbij moet ik zeer zeker aangeven dat een zeer groot deel van de spelers zichzelf steeds sneller en beter ontwikkelt. Wij spelen Twin Games (2 x 8 tegen 8 en 4 x 17,5 minuut). Als je de uitslagen bekijkt denk je iedere week: ‘Zo! Die hebben weer een pak slaag gehad na in totaal 8 potjes!’ Terwijl als je komt kijken en de wedstrijd ziet, de verschillen helemaal niet zo groot zijn in de uitslagen. Alleen omdat die bij elkaar worden opgeteld, kom je op zo’n grote uitslag.
10. Wat zijn jouw ambities als trainer: Uiteindelijk hoop ik minimaal een tweede divisie club te mogen trainen. Dus dan moet ik ook mijn TCII en TCI gaan halen.
11. Wil je nog iets kwijt: Voor de mensen binnen Excelsior: bedankt voor het warme welkom een aantal maanden geleden en hopelijk mag ik er nog wat jaartjes bij optellen. Voor de ouders en spelers van de Onder 12: hopelijk gaan er zo veel mogelijk spelers door naar de Onder 13 en eindigen we in de tweede seizoenshelft op een betere positie dan dat wij nu staan, met natuurlijk het goede spel van de weken voor de winterstop!

Terug naar overzicht