Een elftal vragen aan Jouk Pols

22 February 2017

In deze rubriek stellen wij de jeugdtrainers van Excelsior Rotterdam voor. Deze keer Jouk Pols, trainer/coach van Excelsior onder 17.

1. Naam: Jouk Pols
2. Leeftijd: 35
3. Team: Excelsior Rotterdam onder 17
4. Bij Excelsior sinds: 2014
5. Waarom Excelsior: De reden voor Excelsior is dat ik bij een BVO stage wilde lopen voor mijn TC2. Ik heb toen diverse BVO’s gebeld en bij Excelsior was er gelukkig ruimte. Ik heb een jaar lang stage gelopen bij de O19 van Marco. Een jaar later werd ik trainer van O17, nu 2,5 jaar geleden.
6. Welke trainer is voor jou een voorbeeld en waarom: Vroeger was dat zeker Louis van Gaal. Tegenwoordig leer ik van iedere trainer wel iets. Mede door het internet en dan voornamelijk social media is er zo enorm veel informatie/data beschikbaar dat je jezelf continu kan verbeteren. Dit geldt overigens ook voor spelers….
7. Mooiste moment als trainer: Ik heb niet specifiek 1 moment. Ik kan genieten van de groei van een individuele speler en van het team. Het moment dat je een speler beter ziet worden en het moment dat het team in wedstrijden laat zien wat we op de training oefenen. Dat vind ik mooi!
8. Vervelendste moment als trainer: Weggestuurd worden…
9. Wat is jouw verwachting van dit seizoen: Wij moeten met onder 17 bij de eerste drie kunnen eindigen in deze competitie.
10. Wat zijn jouw ambities als trainer: Dat vind ik lastig om te zeggen. Ik heb niet echt een carrière planning. Ik wil binnen enkele jaren mijn TC1 halen. Ik zou het mooi vinden om op de langere termijn trainer te zijn in de top van het amateurvoetbal.
11. Wil je nog iets kwijt: Excelsior is gewoon een mooie club waar veel mensen (vrijwillig en betaald) keihard werken om ervoor te zorgen dat de club stabiel blijft en zelfs groeit. Als speler en trainer moet je trots zijn dat je de deze club vertegenwoordigen mag.

Terug naar overzicht