Wedstrijdverslag van sc. Excelsior R1 – SVS 04-03-2017

06 maart 2017

De spanning zat op deze wedstrijd, in de trainingen deze week, in de voorbereiding en de in de wedstrijd bespreking. Iedereen binnen sc. Excelsior R weet dat SVS een goed voetballende ploeg is, maar ook SVS weet, wanneer sc. Excelsior R1 compleet is, het moeilijk van winnen is.

Van moment een was het een strijd tussen beide ploegen, sc. Excelsior R1 meer aanvallend, maar SVS zeer dreigend in de counter. Beide ploegen zetten vroeg druk, wat sc. Excelsior R1 net iets slimmer deed, waardoor sc. Excelsior meer overwicht had, dat kwam tot uiting in 3 corners, bij de 2e corner een grote kans van Agbor Eyongakpa, bij de 3 e corner kopte Jeffrey Bourne tegen de kruising. De 19e min. 0-1 scoorde SVS na 2 blunders in onze verdediging, 1e de nr 14 stond volledig vrij, een schot van hem pakte Lorenzo Mowlabaks maar liet de bal los en werd daardoor simpel binnen geschoten. 29 min. 1-1 na een mooie assist van Nourdien Woudenberg schoot Agbor Eyongakpa uit een onmogelijk hoek snoeihard binnen een schitterend doelpunt. 33e min. goede actie en doorzetten van Kelvin de Jong een assist naar Nourdien Woudenberg schiet net naast. 36e min. na een onnavolgbare actie van Agbor Eyongakpa alleen voor de keeper schiet hij naast. Sc. Excelsior R1 had op dat moment de grip op de wedstrijd, maar de counters van SVS bleven dreigend vanuit niets een prachtige actie scoorde de spits van SVS  in de 44e min. 1-2.

In de 2e helft kwam SVS beter uit de startblokken dit hield zo’n 15 min. aan. Sc. Excelsior R1 neemt het initiatief over, in de 62e min. een corner waaruit Yairo van Horik net over schiet. Kelvin de Jong een mooie asssist naar Agbor Eyongakpa na zijn actie iets uit balans schiet hij naast. 68e min. een schitterend schot net over. 74e min. een mooie aanval via Yairo van Horik, Abel Hagos en Agbor Eyongakpa een corner. 77e min. een snoeihard schot van Kelvin de Jong gehouden door de keeper. De 80 min. een assist van Yairo van Horik scoorde Nourdien Woudenberg de 2-2 binnen. Zeer verdiend omdat sc. Excelsior R1 bleef geloven in een goede afloop. In de laatste minuten zetten SVS nog aan maar sc. Excelsior R1 bleef knokken om een beter resultaat.

Graag wil ik hier aangeven dat wij een zeer goede scheidsrechter hadden die aanvoelde dat beide ploegen er een strijdvaardige wedstrijd van wilde maken.

Conclusie: sc. Excelsior R1 is meer gegroeid naar het niveau van het begin van deze competitie, daarin spelen in de laatste wedstrijden Kelvin de Jong en Martijn van Haften vanuit de jeugd van de sc. Excelsior een positieve rol in. Ik proef wel meer passie, venijn en team building, het strijdplan wat besproken wordt vooraf, wordt nu ook uitgevoerd, daar wil ik het team een compliment voor geven. Passie en emotie hoort bij het spel en bij dit team, maar het moet in belang van het team en de club zijn.

Terug naar overzicht