SC Excelsior R. 1 uit de Rijnmond Cup door Deltasport 1

08 March 2017

Ons eerste team moest voor de Regio Rijnmond Cup aantreden tegen eersteklasser Delta Sport. Het team begon goed aan de wedstrijd d.m.v. vroeg storen, waardoor sc. Excelsior R1 vaak in balbezit kwam. Daaruit werd al vroeg in de wedstrijd de 1-0 gescoord na een vloeiende aanval, assist van Martijn van Haften en een mooi doelpunt van Kelvin de Jong. Deltasport gooide het tempo omhoog en binnen 5 min was het gelijk 1-1. Deltasport was iets sterker maar gelukkig bleef Excelsior voetballen en druk zetten waar mogelijk, zodat het niet werd overlopen. Het was genieten van SC Excelsior R1: strijdlust, goed verdedigen en mooie aanvallen. Toch viel voor de rust nog de 1-2 na een goed uitgespeelde aanval van Deltasport.

Direct na de rust viel de 2-2 door een assist van Abel Hagos en het doelpunt door Agbor Eyongakpa. Geweldig was de inzet van het team en er werd goed gevoetbald. In de 60 minuut  viel de 2-3, en daarna ging het minder. Niet zozeer de strijd maar voetballend, sc. Excelsior R1 ging 5x wisselen door blessures en om een aantal spelers te sparen voor de komende competitiewedstrijd. Uiteindelijk werd het toch nog 2-5, maar op het laatst stonden er nog maar 9 spelers van Excelsior in het veld.

De technische staf was zeer tevreden over de strijdlust, het uitgevoerde plan en het voetbal van hun team, maar de blessures van Mo Taibi en Agbor Eyongakpa zijn een grote zorg voor de technische staf.