Het kwartje valt dit keer de goede kant uit

13 March 2017

SC Excelsior 1 – DSVP was een heel belangrijke wedstrijd voor Excelsior; of je blijft onderin hangen met maar 4 punten boven de degradatiegrens, of je mag voorzichtig naar boven kijken. Op 35 min. na was SC Excelsior 1 de mindere van DSVP, maar als je zo knokt met zijn allen voor een goed resultaat dan valt het kwartje soms de goede kant op en dat was deze keer de kant op van SC Excelsior. SC Excelsior R1 begon zeer goed aan de wedstrijd: fel en hoog druk zetten resulteerde in een aantal kansjes van Abel Hagos en Kelvin de Jong. In de 14e min. werd de derde corner door Abel Hagos genomen en kwam Jeffrey Bourne hoog, net voor de zijn man en kopte zeer fraai binnen 1-0. Nog drie kansen van Nourdien Woudenberg alleen voor de keeper net naast, een mooie aanval ingeleid door Abel Hagos schiet Joshua Koolmees vliegend schot half hoog net over, een aanval middendoor vind Nourdien Woudenberg Joshua Koolmees die over schiet.
Daarna was het gedaan met het overwicht, DSVP nam het over en was alerter, feller, won bijna alle duels en voetbalde directer met mooie combinaties. Kregen ook veel mooie kansen die er maar niet ingingen. De druk van DSVP wordt steeds hoger een bal op de lat, een gevaarlijk schot dat Lorenzo Mowlabaks met een snelle reflex keert.
In de 35 min. raakt Lorenzo Mowlabaks geblesseerd, Tim de Wolf van de SC Excelsior JO17 neemt zijn plaats in. De 43e min. keert Tim de Wolf een zeer gevaarlijk schot, dat is lekker, goed voor zijn zelfvertrouwen. In de 45e min. valt er een doelpunt DSVP, onze grensrechter Leon vd Meer bleef zijn vlag omhoog houden en de scheidsrechter besliste in overleg met Leon vd Meer dat het buitenspel was. De 47e min. schiet Nourdien Woudenberg met een inswinger net naast. De 48e min. keert Joey Bussel een bal van de lijn. U leest het, het waren een benauwde laatste 25 min. voor SC Excelsior. In de rust probeerde Mario Meijer de spelers te complimenteren met hun strijdlust, maar wel de snelle spitsen in de diepte aan te spelen.
DE 2e helft verliep zoals de laatste 25 min. van de 1e helft, DSVP had het initiatief en won bijna alle duels, SC Excelsior was slordig en leed veel balverlies. DSVP kreeg nog een paar goede kansen en een penalty die Tim de Wolf fantastisch stopte. Daarna is DSVP volledig van slag, Excelsior R1 krijgt daardoor zijn vertrouwen terug zonder nou echt beter te gaan voetballen. Een paar kleine kansen ontstaan uit een combinatie tussen Pim de Vries en Kelvin de Jong net naast. In de 66e min. een prachtige snelle aanval tussen Nourdien Woudenberg en Kelvin de Jong die elkaar twee keer vonden gaf Nourdien Woudenberg voor waardoor Yairo van Horik de bal van dichtbij kon scoren 2-0.
Na de 75e min. pakte DSVP het weer op, de kansen waren weer voor DSVP. Stefan Brons redde zijn keeper Tim de Wolf die de bal los liet. In 81e min. werd het 2-1 na een mooie aanval van DSVP. In de 85 min. kreeg onze keeper Tim de Wolf rood. Zoals de scheidsrechter aangaf handsbal buiten het zestien meter gebied. Volgens velen zeer discutabel gezien de afstand waar de scheidsrechter zich bevond en ook nog recht voor de situatie. Verder met 10 man, Pim de Vries speler werd onze keeper en dat deed hij met verve. Pim de Vries haalde nog een gevaarlijk schot uit de hoek. Met 10 man knokte Excelsior zich naar het einde waarna de drie punten op Woudestein bleven.

Terug naar overzicht