SC Excelsior doet zichzelf onnodig tekort

20 March 2017

Het wedstrijdverslag van Sparta AV – SC Excelsior (18–03–2017) laat zien dat uitslagen ook niet alles zeggen. In de eerste helft was Excelsior qua instelling en ook in voetbaltechnisch opzicht de bovenliggende partij. Het uitte zich in drie kansen: een assist van Joshua Koolmees en een doelpunt van Noordien Woudenberg werd door de scheidsrechter afgefloten wegens vermeend buitenspel, een snoeihard schot van Abel Hagos net over de kruising en een derde kans via een corner, door een verdediger van Sparta met beide handen verdedigd. De scheidsrechter had het niet geconstateerd. Na een snelle omschakeling van Sparta na balverlies van SC Excelsior op de helft van Sparta, scoorde Sparta met een prachtige boogbal over Kenzo Abel 0-1. Dit was voor Sparta de tweede keer dat het bij Excelsior in de buurt van het doel kwam. SC Excelsior was even de kluts kwijt, maar pakte het voor het rustsignaal al weer op.
Tijdens de rust werd er door Mario Meijer op gewezen dat we er in moesten blijven geloven omdat wij goed speelden. Na een paar kleine aanpassingen ging SC Excelsior met goede moed de tweede helft in. We pakten de draad gelijk weer op met veel inzet gecombineerd met goed voetbal, totdat de 2-0 werd gescoord vanuit een dood spelmoment; een vrij trap werd goed ingekopt. SC Excelsior bleef knokken en gauw werd het 2-1, een vrije trap van Abel Hagos, schitterend strak ingekopt door Yairo van Horik. Maar twee minuten later viel de 3-1 door een persoonlijke fout, daarna streden we met de moed der wanhoop, maar vielen de 3-1, 4-1 en de 5-1, waren allemaal wegens persoonlijke fouten. Daar viel niet tegen aan te voetballen. Nog wel een vermelding waard de 5-1 van Sparta was een beauty na een strakke voorzet van rechts een hakje achter het standbeen van de linkerspits.
Wissels bij SC Excelsior: Abel Hagos er uit voor Mo Taibi, Joshua Koolmees er uit voor Agbor Eyongakba en Yairo van Horik voor Martijn van Haften.
(tekst: Frans van Dessel)