SC Excelsior 1 verrast koploper met gelijkspel

03 April 2017

SC Excelsior had de hele week goed getraind en ging op 1 april met een goed gevoel naar de koploper V.V.O.R.. Hoofdtrainer Mario Meijer kon er niet bij zijn, en werd vervangen door zijn assistent Mark Bresser. De eerste 10 min. moest SC Excelsior wennen aan het fysieke spel van V.V.O.R., daarna had SC Excelsior het betere spel tot aan de rust, wel zonder echt dreigend te zijn. V.V.O.R. had in de eerste helft 4 corners maar de verdediging van SC Excelsior stond als een huis met de keeper Tim de Wolf zelfverzekerd als sluitpost, steeds kon SC Excelsior zich goed onder de druk van V.V.O.R. uit voetballen en creëerde het enkele kleine kansjes. Een kopkans van Yairo van Horik en twee schoten naast van Abel Hagos en Joshua Koolmees.
In de rust gaf Mark Bresser het elftal een compliment hoe zij speelde, maar dat de spitsen van SC Excelsior niet de bal in de voeten moesten vragen, maar dat zij de diepte moesten opzoeken. Ook waarschuwde Mark Bresser het elftal dat V.V.O.R. geen genoegen zou nemen met een gelijkspel en er een schepje boven op zou gooien. De waarschuwing van Mark Bresser klopte in de tweede helft een half uur lang moest de verdediging van SC Excelsior alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen, zonder andere te kort te doen redden Tim de Wolf 2x spectaculair. De spits van V.V.O.R. had geen leuke middag, steeds was Daan Beumer hem de baas. Na 70 min. kreeg SC Excelsior via snelle counters 4 kansen. Onze spitsen hadden het begrepen door de diepte op te zoeken, zo creërden ze voor Nourdien Woudenberg een schot dat werd verwerkt door de keeper en kreeg Agbor Eyongakba 3x een mooie kans, waarvan de laatste met een onnavolgbaar mooi uitgespeelde actie, die net de lat toucheerde. De bank en supporters sprongen al op, maar de bal raakte net voor de lijn de grond. Iedereen van SC Excelsior voelde aan, dit was het moment. De laatste 6 min. incl. blessure tijd bleef het spannend. Vanwege het spel zag men direct na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter bij SC Excelsior alleen tevreden gezichten. Wissels: Mo Taibi voor Yairo van Horik, Kelvin de Jong voor John Zevenbergen.

Terug naar overzicht