SC Excelsior 1 laat Zwervers IJVV bijna weer in de wedstrijd komen

10 April 2017

Wedstrijdverslag SC Excelsior – Zwervers IJVV (3-0) van 8 april 2017.

De technische staf plus de spelers van SC Excelsior hadden veel vertrouwen geput uit het feit dat er al twee weken werd getraind en gespeeld met het volledige team. Dit was terug te zien in de 1e helft tegen Zwervers IJVV. Tot aan de 30e min. werd er zeer goed gevoetbald. Mooie combinaties hoog tempo, de bal een keer raken; binnen 8 min. stond het 2-0. De 1-0,  Jeffrey Bourne nam een vrije trap, Daan Beumer scoorde. Hij nam handig gebruik van de miscommunicatie tussen de Zwervers IJVV keeper en hun laatste man. De 2-0  een pass van Nourdien Woudenberg naar Agbor Eyongakpa die half miste, Yairo van Horik miste niet en scoorde. Er werden door SC Excelsior nog diverse mooie kansen werden gemist. Daarna werd SC Excelsior wat slordiger het tempo zakte, waardoor Zwervers IJVV in de 30 min. zijn eerste kans kreeg. Er kwamen nog wel wat kansjes, maar het bleef slordig van SC Excelsior. In de 44e min. net over de middenlijn onverwachts een hard dwarrel schot van Jeffrey Bourne, de keeper van Zwervers IJVV was kansloos 3-0. In de rust gaf Mario Meijer zijn spelers complimenten, maar gaf ook aan dat er het laatste kwartier slordiger werd gespeeld en Zwervers IJVV  in de tweede helft feller zou gaan voetballen.

De tweede helft kreeg een totaal ander gezicht, Mario Meijer kreeg gelijk. Zwervers IJVV had zich aangepast, een paar posities veranderd, er werd feller en hoog druk gezet. Waardoor SC Excelsior niet meer aan goed voetballen toe kwam. Door hard te werken kwam SC Excelsior de moeilijke periode door. In de laatste 10 min. kwamen er zelfs weer kansen die niet werden benut door SC Excelsior.

Wissels; 54 min. John Zevenbergen voor Pim de Vries, 72 min. Mo Taibi voor Nourdien Woudenberg en 85 min. Martijn van Haften voor Joey Bussels.

Man of the Match: Daan Beumer.