Toch nog verlies na heroïsche strijd

01 May 2017

Wedstrijdverslag Berkel – SC Excelsior 29 – 04 – 2017

Beide teams begonnen fel aan hun wedstrijd, waarin CVV Berkel in de 1e helft het overwicht had met 3 goede kansen. Toch kwam SC Excelsior in de 16e min. op 0-1 door een schitterend schot van Joshua Koolmees in het kruis van het doel, keeper kansloos. Maar CVV Berkel bleef komen, meestal via de linkerkant, ook daar kwam in de 39 min. de 1-1 vandaan; een als voorzet bedoelde bal kwam tegen de lat zo bij een CVV Berkel speler terecht, die makkelijk kon scoren. In de rust gaf Mario Meijer zijn spelers een compliment voor hun inzet, maar vroeg tegelijk toch nog iets meer strijd te leveren, want CVV Berkel komt meer onder druk te staan als het lang gelijk zou blijven.

De 2e helft begon SC Excelsior zeer sterk met goed voetbal. Een flitsende actie van Agbor Eyongakpa op snelheid langs 3 CVV Berkel spelers strandde op de keeper. In de 70 min. maakte de keeper van CVV Berkel een grote fout door een slechte pas, die Joshua Koolmees oppakte en zeer beheerst inschoot in de linkerhoek 1-2. Een minuut later stond het alweer 2-2, de scheidsrechter zag er een penalty in, in een actie van John Zevenbergen die half hoog draaiend tegen zijn eigen arm aan schoot, Lorenzo Mowlabaks was kansloos. CVV Berkel werd daarna wat sterker, toch kreeg SC Excelsior nog wat kleine kansjes. Tot aan de 89 min. leek het dat SC Excelsior er een gelijkspel uit zou slepen, toen de scheidsrechter 2 rode kaarten trok voor Joey van Bussel en Abel Hagos, waardoor SC Excelsior met negen man verder moest spelen. In de blessure tijd, de 94e minuut, viel toch de 3-2 voor CVV Berkel. Zwaar teleurgesteld liepen de SC Excelsior naar de kleedkamer, zo verschrikkelijk hard gewerkt en niet beloond worden met minimaal een verdiend punt.

Score; 16 min. 0-1 Joshua Koolmees assist Mo Taibi, 70 min. 1-2 Joshua Koolmees.

Wissels; 56 min. Mo Taibi uit, John Zevenbergen in, 86 min. Yairo van Horik uit, Kelvin de Jong in.