Nog plaats voor enkele meisjes

21 June 2017

In 2016 is Sportclub Excelsior gestart met meisjevoetbal. Het eerste seizoen is gebruikt als een verkenningsjaar, waarin Alette Opperhuizen en Cynthia de Korne als startende coördinatoren een fundering hebben gelegd voor het meidenvoetbal van SC Excelsior. Het meisjesvoetbal bleek populair, van de 50 huidige leden zal de club doorgroeien naar een totaal van tegen de 140 leden komend jaar. De nieuwe coördinator Anne Nurra zal met haar nieuwe groep ervaren trainers werken aan de verdere ontwikkeling van het meidenvoetbal in Rotterdam.

Aankomend jaar zullen er in diverse competities jonge talenten in het shirt van SC Excelsior gaan voetballen. De jongste jeugd in de leeftijd 5 tot 8 jaar wordt op de woensdagmiddag door enthousiaste trainsters-in-opleiding getraind. Deze jeugd speelt op zaterdagochtend in een interne Excelsior jeugdcompetitie haar wedstrijden. Naast de jongste jeugd zijn er ook nieuwe leeftijdsgroepen toegevoegd aan de meidentak. Deze teams worden 2x per week getraind door hun eigen trainers; zij zullen in diverse reguliere KNVB competitie uitkomen.

  • De meiden onder 9 (MO9): MO9-1 speelt 10de klasse jongenscompetitie  en MO9-2 speelt 11de  klasse jongenscompetitie
  • De meiden onder 11 (MO11): MO11-1 speelt 1ste klasse jongenscompetitie en MO11-2 speelt 2de klasse meidencompetitie
  • De meiden onder 13 (MO13) : MO13-1 speelt 1ste klasse jongenscompetitie en MO13-2 speelt 2de klasse meidencompetitie
  • De meiden onder 15 (MO15) : MO15-1 speelt 1ste klasse jongenscompetitie en MO15-2 speelt in 1ste klasse meidencompetitie

Bijna alle teams zitten vol. Maar er zijn nog enkele plaatsen voor de allerkleinsten, geboren in 2010 tot 2012. Daarnaast zoekt SC Excelsior nog enkele nieuwe leden in de leeftijdsgroep 2004 voor onze MO15-2 (uitkomend in de meidencompetitie) en zoeken we toptalenten in de leeftijdsgroep 2002–2003 voor ons vlaggenschip van de meidenafdeling MO15-1 (uitkomend in de jongenscompetitie). Op elke groep staat een trainer die zich zal richten op plezier in het veld, en daarnaast veel aandacht zal schenken aan de groepsprestatie en de ontwikkeling van het individu. Deze dubbele doelstelling sluit aan bij de langetermijnvisie van SC Excelsior.

SC Excelsior kijkt enorm uit naar het nieuwe seizoen!

 

Terug naar overzicht