Oefenwedstrijd SC Excelsior – SC Woerden in het stadion

19 August 2017

SC Excelsior begon in de 1e helft met het nieuwe systeem nog steeds wel onwennig, maar iets beter dan de vorige oefenwedstrijd. Na een mooie assist van Jeffrey Bourne, schoot Gino Schouten hard binnen 1-0. SC Excelsior was beter, maar door twee persoonlijke fouten, waarbij onder meer een penalty werd veroorzaakt, werd het snel 1-2. In de tweede helft werd weer het vertrouwelijke systeem gehanteerd, SC Excelsior hield de spelers van SC Woerden op hun eigen helft, de keeper van SC Woerden veroorzaakte een penalty op Ennio Ostiana, die Jeffrey Bourne feilloos inschoot 2-2. Na een mooie aanval van SC Excelsior schoot Daniel van der Bijl beheerst langs de keeper het doel in: 3-2. Stefan Brons, nu van rechts, gaf een strakke voorzet die Nourdien Woudenberg fraai afmaakte: 4-2. Alleen door weer twee persoonlijke fouten, de eerste keer kon Ian Luthart nog een doelpunt voorkomen, werd de eindstand uiteindelijk 4-3.

Ook de meegereisde supporters van SC Woerden vonden het bijzonder om in het Excelsiorstadion naar deze interessante oefenwedstrijd te kijken.

Eerder had SC Excelsior op 12/8 al een oefenwedstrijd gespeeld tegen en bij SV Simonshaven. Deze wedstrijd werd door SC Excelsior met 1-10 gewonnen. De eerste helft speelde SC Excelsior een nieuw systeem en bleef het 1-2. Gescoord hebben Ennio Ostiana en Abel Hagos. In de 2e helft speelde SC Excelsior het vertrouwde systeem en SV Simonshaven kwam met 10 nieuwe spelers. Gescoord hebben Kelvin de Jong 3x, Gino Schouten 2x, Ennio Ostiana, Yairo van Horik en Joshua Koolmees. De complimenten gaan uit naar SV Simonshaven voor de prachtige grasmat.