Monsterzege van SC Excelsior uit tegen PKC’85 0-13

04 September 2017

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd PKC’85 – SC Excelsior. Mario Meijer met zijn technische staf hadden de spelers duidelijk gemaakt dat er tegen PKC’85 een hoge score mogelijk was, gezien de prestaties van PKC’85 in het verleden, en dat er in ieder geval geen tegen doelpunten hoefden te vallen. Het strijdplan was ons systeem aan te passen als zij 4-4-2 zouden spelen; en dit gebeurde toen na een minuut spelen Jeffrey Bourne aangaf het nieuwe systeem te gaan spelen.

In de 1e helft verdedigde PKC’85 nog stug met z’n allen voor het doel en probeerde het de doelpunten tegen te houden en af en toe te counteren. Het lukte PKC’85 maar eenmaal om gevaarlijk voor de keeper Ian Luthart te verschijnen. SC Excelsior scoorde in de 1e helft 3 keer; 2keer door Gino Schouten en 1 keer door Ennio Ostiana. Na de rust kwam PKC’85 helemaal niet meer van het doel af en stond het in de 50 minuut al 0-6. Doelpuntenmakers waren 0-4 Ennio Ostiana, 0-5 Kelvin de Jong, 0-6 Ennio Ostiana, 0-7 Abel Hagos, 0-8 Ennio Ostiana, 0-9 Kelvin de Jong, 0-10 Yairo van Horik, 0-11 Yairo van Horik, 0-12 Kelvin de Jong en 0-13 Yairo van Horik. Mario Meijer gaf de spelers een compliment dat ze bleven gaan om het maximale er uit te halen.

Na afloop bleek dat de scheidsrechter de tel was kwijtgeraakt en vertelde dat SC Excelsior met 0-12 had gewonnen bij een ruststand van 0-2!. We zullen zien wat het uiteindelijk gaat worden, maar Excelsior liet in elk geval overtuigend zien dat ze een aantal klassen beter was!