Simon Kelder benoemd tot bondsridder van de KNVB

04 September 2017

Ons Lid van Verdienste Simon Kelder is door bondsvoorzitter Michael van Praag benoemd tot bondsridder van de KNVB. De voormalig algemeen directeur en voorzitter van Excelsior Rotterdam krijgt de waardering voor zijn jarenlange inzet in allerlei bestuurlijke functies voor de KNVB en het voetbal in het algemeen.

Onderscheiding
Kelder ontving de onderscheiding maandag in Zeist tijdens de buitengewone Algemene Vergadering Betaald Voetbal. Daar trad hij na vijf jaar af als lid van de Raad van Commissarissen betaald voetbal, waarin hij de Coöperatie Eerste Divisie (CED) vertegenwoordigde.

Lid van Verdienste
Simon Kelder (14 april 1944) trad in 1984 als bestuurslid in dienst bij Excelsior. Daar vervulde hij van 1988 tot 1993 de rol van voorzitter in een tijd dat de Stichting Betaald Voetbal nog niet was afgescheiden van de Vereniging Sportclub Excelsior. Voor het vele werk dat hij in deze tijd heeft verzet, werd hij door de Algemene Leden Vergadering onderscheiden als ‘lid van verdienste’. In de periode van 1980-1981 tot 1988-1989 was hij tevens secretaris van de KNVB afdeling Rotterdam.

Medeoprichter
Daarnaast was hij veertien jaar voorzitter van de belangenvereniging VZC (zaterdag voetbal). Ook is Kelder twintig jaar voorzitter geweest van topklasser BVV Barendrecht. De geboren Rotterdammer is verder medeoprichter van de CED en maakte gedurende vele jaren deel uit van het technisch platform.

Terug naar overzicht