SC Excelsior door naar de 2e ronde KNVB beker

18 September 2017

In de bekerwedstrijd tegen IJVV De Zwervers van 16 september 2017 speelde SC Excelsior bij vlagen zeer goed voetbal. En al waren er ook periodes van slordig voetbal bij, IJVV De Zwervers werd verslagen met 4-1. De 1e helft vielen de meeste doelpunten:

• in de 11e min. via een counter opgezet door Joshua Koolmees: een lange bal naar de snelle Yairo van Horik die passeerde een speler en de keeper 1-0.
  • in de 15e min. een assist van Gino Schouten naar Ennio Ostiana half hoog hard schot waarbij de keeper kansloos was: 2-0.
  • in de 43e min. een assist op snelheid van Yairo van Horik naar Gino Schouten werd hard afgerond: 3-0.

In de rust gaf Mario Meijer aan zijn spelers de complimenten voor de periodes dat er goed werd gevoetbald, maar ook uitte hij zijn zorg over de slordige momenten: speel directer, wees scherp in de 2e helft de tegenstander en blijft er in geloven. SC Excelsior begon zeer goed, een stiftje van Ennio Ostiana over de keeper net tegen de paal. 48e min. een vrije trap van Nordien Woudenberg naar Stefan Brons. Die schiet buiten de 16 mtr.; de laatste man van IJVV De Zwervers schampt de bal met zijn hoofd en de keeper is kansloos 4-0. Tot aan de 60e min. werd er zeer goed voetbal. Dan wordt het wat slordiger en meteen scoort IJVV De Zwervers 1-4 in de 64e min. In de 74e min. houdt de keeper een bal van Tim de Wolf, die is ingevallen voor Ian Luthart, in een reflex tegen. In de laatste 10 min. pakt SC Excelsior het weer op en krijgt het in de laatste min. nog een penalty die helaas werd gemist door Ennio Ostiana.

Een mooi resultaat dat perspectief biedt voor overwinningen in de competitie.