SC Excelsior wint zijn 1e competitie wedstrijd met 2-1

24 September 2017

SC Excelsior begon de wedstrijd tegen SV Bolnes niet fel genoeg, waardoor een speler van SV Bolnes aan de rechterkant op ongeveer 25 meter ongehinderd hard kon uithalen en onze keeper Ian Luthart er door verrast werd: 0-1 in de 8e min. Daarna nam SC Excelsior wel het initiatief, dat uitmondde in meer kansen. In de 19e min. een assist van Joshua Koolmees aan Abel Hagos die de keeper fraai omspeelde 1-1. De kansen bleven komen, eenmaal de paal en een keer de lat maar het bleef tot aan de rust 1-1. In de rust legde Mario Meijer nog eens het tactische plan uit waar te staan en wanneer druk uit te oefenen. Dit lukte niet echt in de 2e helft, want het spel van SC Excelsior bleef pover. In de 59e min. zet Jeffrey Bourne met een slimme bal Gino Schouten alleen voor de keeper met boogje over de keeper heen scoorde Gino Schouten 1-2. In de76e min. kreeg Nordien Woudenberg een grote kans alleen voor de keeper, maar hij miste. Door de stand oogde het spannend. In de laatste 20 min. probeerden beide ploegen nog de stand te veranderen, maar het bleef 2-1. Prima scheidsrechter dhr A Syed.
SC Excelsior basis elftal: Ian Luthart, Joey van Bussel, Daan Beumer, Jeffrey Bourne 63e min. Daniel vd Bijl, Stefan Brons, Joshua Koolmees, Abel Hagos, Nordien Woudenberg 80e min. Robbart vd Valk, Yairo van Horik, Gino Schouten en Ennoi Ostiana. Reserve Martijn van Haften en Tim de Wolf. Jeffrey Bourne 46e min. gele kaart. Grensrechter Leon vd Meer.