SC Excelsior 1 komt klap niet te boven

02 October 2017

Op 30 september speelde SC Excelsior een lastige wedstrijd tegen VV Spirit. Halverwege de eerste helft deelde Spirit een mokerslag uit met 2 doelpunten in 10 minuten, die Excelsior niet meer te boven kwam. SC Excelsior speelde de eerste 25 minuten zeer sterk, de toeschouwers zaten te wachten op het moment dat SC Excelsior zou scoren, maar het tegendeel gebeurde vanuit 2 counters van Spirit, zeer efficiënt uitgevoerd in de 24e min. 1-0 en de 34e min de 2-0. Zeer fraaie doelpunten. SC Excelsior was lamgeslagen; niets lukte meer. De 3-0 kwam in de 41e min. uit een ongelukkige trap van Ian Luthart. De bal kwam net voor de middellijn bij een Spirit speler die gelijk uithaalde over Ian Luthart heen.

Mario Meijer probeerde in de rust om de spelers te motiveren door te wijzen op de 25 minuten goed voetbal en elkaar te blijven steunen voor de 2e helft. En SC Excelsior probeerde het wel, maar het heilige geloof ontbrak, het tempo was te laag en passes kwamen niet aan. Het was tekenend dat de eerste aanval in het 16 meter gebied van SC Excelsior pas in de 75e min. kwam. Joshua schoot over na een assist van Abel Hagos. De beste kansen waren in de tweede helft voor SV Spirit. Onder leiding van een zeer goede scheidsrechter dhr. D. Broeckaert.

Basis: Ian Luthart, Joey van Bussel 69 min, Martijn van Haften, Daan Beumer, Daniel vd Bijl, Stefan Brons, Joshua Koolmees, Abel Hagos, Nordien Woudenberg, Yairo van Horik, Gino Schouten (gele kaart), Ennio Ostiana 69 min. Robbart vd Valk. Reserves: Jeffrey Bourne, Pim de Vries, Robbart vd Valk 69 min. Ennio Ostiana, Martijn van Haften 69e min. Joey van Bussel, Enrque Alonso Barreiro.