SC Excelsior 1 wint van Schoonhoven

24 October 2017

Na wat minder goede resultaten lukte SC Excelsior 1 op 21-10-2017 wel om de drie punten mee naar huis te nemen. Het 2-0 resultaat tegen Schoonhoven kwam onder meer tot stand door een weergaloos doelpunt van aanvoerder Stefan Brons. Helaas was onze speciale correspondent niet aanwezig, maar dankzij trotse vader Bronno Brons kan de schoonheid van dit doelpunt weinigen nog zijn ontgaan.
Er stond veel spanning op deze wedstrijd uit tegen v.v. Schoonhoven. Afgelopen week was al veel gesproken met spelers en specifiek getraind, dat moest terug te zien zijn in deze wedstrijd. De duidelijke afspraken vooraf werden zeer goed uitgevoerd. Iets meer inzakken; de nul moest worden vastgehouden. SC Excelsior had in de 1e helft meer balbezit en dat werd goed uitgevoerd. Na een mooie aanval over meerdere schijven rondt Yairo van Horik fraai af: 0-1. De 0-2 was nog mooier: een hard vliegend schot van Stefan Brons via de lat de kruising in.
In de 2e helft begon SC Excelsior zeer goed, met drie grote kansen die niet werden benut, deed SC Excelsior zichzelf te kort. Na de 70e min wisselde v.v. Schoonhoven en bracht een lange spits in; met lange ballen trachtte v.v. Schoonhoven terug in de wedstrijd te komen. Door zeer goed te verdedigen, af en toe wel onder hoge druk, behield SC Excelsior de nul en dus uiteindelijk de verdiende uitzege. Wij hopen dat dit het begin is van nog veel meer mooie resultaten van ons vlaggenschip.

Opstelling: Tim de Wolf, Daan Beumer, Daniel van der Bijl, Jeffrey Bourne, Stefan Brons, Joey van Bussel gele kaart, Nordien Woudenberg, Joshua Koolmees, Abel Hagos, Yairo van Horik, Gino Schouten. Wissels: Ian Luthart, Robbart van der Valk, Kelvin de Jong, Ennio Ostiana, Martijn van Haften.

Voor meer informatie over de gespeelde wedstrijd verwijzen we graag naar de website van Schoonhoven.