Knotsgekke wedstrijd tegen RKSV Leonidas:1-1

30 October 2017

SC Excelsior 1 werkte keihard in de knotsgekke wedstrijd tegen RKSV Leonidas. Het was op 28-10-2017 typisch zo’n wedstrijd waarin het fysieke voetbal op een positieve manier de boventoon voerde. Dan was RKSV Leonidas weer sterker en dan was SC Excelsior weer sterker. Het tempo lag hoog maar geen goed voetbal, een supporter langs de lijn noemde het hotsen knotsen voetbal. De scheidsrechter R. De Graaf zei: ik kwam ogen tekort. Binnen 8 min. stond het al 0-1 na een voorzet van rechts die in een kluwen van spelers terecht kwam, schoot een speler van RKSV Leonidas zacht maar zuiver in de linker hoek. Ian Luthart was kansloos, waar hij trouwens een zeer goede wedstrijd keepte. De verdediging van SC Excelsior ontplofte, er werd handsbal geconstateerd door een speler van RKSV Leonidas. De scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip. SC Excelsior was even van slag, na 20 min. werd SC Excelsior weer wat sterker met een paar halve kansen. In de 45 min. scoorde Nordien Woudenberg de 1-1 na een slimme assist van Gino Schouten. Nordien Woudenberg kwam alleen voor de keeper maar bleef koel en zocht fraai de rechterhoek.
Na een peptalk van Mario Meijer, begon SC Excelsior sterk aan de 2e helft. SC Excelsior zetten RKSV Leonidas direct onder druk. Een vrije trap 57 min. van Abel Hagos net over, na mooie solo 61 min. van Gino Schouten schoot hij net niet zuiver genoeg. In de 66e min. een mooie aanval via Gino Schouten net iets te scherp; Yairo van Horik schoot in het zijnet. Daarna was de wedstrijd weer in evenwicht. De wedstrijd werd wat harder en emotioneler, waarschijnlijk omdat het tempo moordend was en de spelers vermoeiender werden. De scheidsrechter had zijn handen er vol mee aan beide kanten vielen er gele kaarten. Voor Gino Schouten die zijn hoofd verloor en de scheidsrechter verschillende verwensingen naar zijn hoofd slingerde kreeg in de 88e min. 2x geel dus eruit. De eindstand bleef 1-1. Gezien de gehele wedstrijd was dit de juiste stand.
Selectie: Ian Luthart, Joey van Bussel, Jeffrey Bourne, Daniel van der Bijl, Stefan Brons, Joshua Koolmees, Abel Hagos, Nordien Woudenberg, Yairo van Horik, Gino Schouten en Ennio Ostiana wissel 62 min. Wissels: Robbart van der Valk 62 min., Martijn van Haften, Kelvin de Jong Tim de Wolf en Pim de Vries. Gele kaarten: Joey van Bussel, Joshua Koolmees en Gino Schouten 2x.

Terug naar overzicht