SC Excelsior wint van Jodan Boys en gaat door in de Knvb-beker!

10 November 2017

In een zeer degelijke wedstrijd wist Excelsior in de blessuretijd met 2-1 te winnen van Hoofdklasser Jodan Boys!. Een prachtige prestatie, die onze trainer Mario Meijer en grensrechter Leon van de Meer, met een welverdiend biertje hebben gevierd. Van harte gefeliciteerd mannen, werkelijk een heel bijzondere prestatie op deze gedenkwaardige 9de november 2017, waar onze vereniging trots op kan zijn!

De eerste 20 min. was het een gelijkwaardige wedstrijd, SC Excelsior zette vroeg druk waardoor het ook veel aan de bal kwam en zeer goed kon voetballen. In de 2e min. leek het vanaf de bank dat Daan Beumer met een hard schot de bal in het kruis van het doel joeg, maar het was gezichtsbedrog de bal ging hoog in het zijnet. Daarna nog verschillende kleine kansen door Ennio Ostiana en Gino Schouten. Ook CVV De Jodan Boys kregen kansen maar Tim de Wolf joeg alle ballen uit het doel, wat een wedstrijd heeft hij gekeept: klasse! In de 19e min. maakte de keeper van CVV De Jodan Boys een fout. Hij speelde te kort terug, waardoor Ennio Ostiana de bal in het strafschop gebied kon onderscheppen en een van de spelers van CVV De Jodan Boys niets anders kon dan hardhandig aan de rem trekken, de scheidsrechter floot voor een penalty. Jeffrey Bourne ging de penalty nemen, stoïcijns stond hij achter de bal en schoot de bal precies in de linkerhoek 1-0. Prachtig om te zien wat dat doelpunt te weeg bracht, bij het team en op de bank. Daarna ging het tempo nog verder omhoog in de wedstrijd, dat leverde voor CVV De Jodan Boys kans op kans. De verdedigers van SC Excelsior en keeper Tim de Wolf voorkwamen door geweldige acties een doelpunt. De mooiste verdedigde actie kwam van Jeffrey Bourne in de 35e min. Alleen met een vliegende karate trap op 1.50 hoogte kon Jeffrey Bourne voorkomen dat een aanvaller van CVV De Jodan kon scoren.

We hoopten dat we de rust zouden halen halen met de 1-0 , maar helaas in de 44e min. scoorde CVV De Jodan Boys de 1-1. In de rust werd Daan Beumer gewisseld vanwege een blessure, Daniel vd Bijl kwam erin. De 2e helft was het voor SC Excelsior alleen maar tegenhouden met af en toe een counter. De  corners verhouding 7-1 zegt alles voor CVV De Jodan Boys. Maar echte grote kansen creëerde CVV De Jodan Boys niet meer, muv een schot op de lat. SC Excelsior spelers verdedigden met zijn allen en wanneer nodig gooiden ze zich voor de bal. We gingen vertragen wanneer het kon en probeerden op deze manier de penalty’s te halen. In de 92e min. werd de bal vanuit de verdediging naar Yairo v Horik op rechts gespeeld die met zijn snelheid de achterlijn haalde en een voorzet gaf die Gino Schouten in kopte 1-2. Wat er toen aan taferelen te zien waren, iedereen werd gek van blijdschap en stormde vanaf de bank het veld in. Mario Meijer maakte een buikschuiver a la Pierre van Hooijdonk. Iedereen ook onze supporters omhelsde elkaar, wat een blijdschap! Na afloop kreeg ik een zoen op mijn voorhoofd van Mario Meijer en we keken elkaar aan en zeiden tegen elkaar. Wat had dit mooie team (ook het technische gedeelte) deze overwinning broodnodig, na alle teleurstellingen in de competitie! Wat is dit een schitterende overwinning!

Basis: Tim de wolf, Joey v Bussel, Martijn v Haften, Jeffrey Bourne, Stefan Brons gewisseld 67e min., Daan Beumer gewisseld 45e min., Abel Hagos, Nordien Woudenberg, Yairo v Horik, Ennio Ostiana, Gino Schouten. Wissels: Pim de Vries erin 67e min., Daan vd Bijl erin 45e min., Kelvin de Jong erin 83 min. gele kaart 88e min., Ian Luthart. Doelpunten: Jeffrey Bourne 19e min. penalty 1-0 en Gino Schouten 92e min. 1-2.