Wisselvallig SC Excelsior verliest van koploper vv Kethel Spaland.

20 November 2017

Wedstrijdverslag SC Excelsior – vv Kethel Spaland 18-11-2017

In de eerste 30 min. had SC Excelsior door goed voetbal licht het overwicht, met een viertal kansen. Waarin Gino Schouten altijd wel een belangrijke rol speelden. VV Kethel Spaland kreeg twee kansen waarvan een keer Ian Luthart zeer goed ingreep. In de 26e min. een aanval beginnende bij de verdediging van SC Excelsior na snelle combinaties, kwam de bal bij Gino Schouten die slim Yairo v. Horik aanspeelde die niet aarzelde maar gelijk inschoot 1-0. In de 33 min. blesseerde Ennio Ostiana zich, even stond de organisatie van SC Excelsior niet goed, en daar profiteerde vv Kethel Spaland zeer handig van met een mooi doelpunt 1-1. SC Excelsior was van slag, dat uitte zich in 2 corners in de 35 min. voor vv Kethel Spaland. Het was wel gevaarlijk maar geen doelpunten. Tot aan de rust moest SC Excelsior er voor knokken om met 1-1 de te gaan rusten. Tijdens de rust hamerde de trainer Mario Meijer op de veld bezetting en ieder zijn taak moet blijven uitvoeren. Steun elkaar en durf elkaar aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid!

In de 2e helft had vv Kethel Spaland de twee buitenspelers geruild van posities, daar had onze verdediging enige moeite mee. In de 51e min. een foute pass van Jeffrey Bourne, vv Kethel Spaland profiteerde ervan, Ian Luthart was kansloos 1-2. SC Excelsior ging slordiger spelen. De afspraken die nog eens in de rust extra benoemd werden, waren plotseling vergeten of niet goed uitgevoerd. De 1-3 in de 57e min. de 1-4 in de 65e min. werden benut door vv Kethel Spaland omdat bij en achter Stefan Brons te veel ruimte lag en dat lag niet alleen aan Stefan Brons; hij werd totaal niet geholpen omdat er geen rugdekking was voor hem, met goed combinatie voetbal van vv Kethel Spaland en een goede spits stond SC Excelsior plots met 1-4 achter. Tot overmaat van ramp raakt in de 76e min. Ian Luthart bij het uittrappen de bal niet goed en schoot pardoes de spits van Kethel Spaland in zijn schoenen, deze kans was te gemakkelijk en de spits scoorde van vv Kethel Spaland 1-5. Inmiddels was Pim de Vries voor Nordien Woudenberg in de ploeg gekomen om het middenveld weer meer in balans te krijgen. Toen zag ik iets aan (bijna) alle spelers van SC Excelsior. Van, we laten ons niet kleineren en bleven vechten om tot een beter resultaat te komen. SC Excelsior drong vv Kethel Spaland in de verdediging, daaruit kwamen kansen voor SC Excelsior, waaruit Jeffrey Bourne een hattrick scoorden. Drie schitterend genomen vrije trappen van Jeffrey Bourne, met als resultaat drie doelpunten, in de 77e min. 2-5, in de 80 min. 3-5, in de 90e min. 4-5. Dit wil ik nog even vermelden, in de 85e min. nam Abel Hagos een vrije trap op links voorin die kwam bij Daniel vd Bijl die kopte in de verste hoek, op de bank juichte we al maar de keeper van vv Kethel Spaland tikte de bal met zijn vingertoppen uit het doel. Wil nog even aangeven dat scheidsrechter dhr. P. Korsius en zijn assistenten Leon vd Meer en P.A.J. Mokveld voortreffelijk hebben gefloten en gevlagd.

Basis: Ian Luthart, Daniel vd Bijl, Martijn v Haften, Jeffrey Bourne, Stefan Brons, Daan Beumer, Abel Hagos, Nordien Woudenberg (73e min.Pim de Vries), Yairo v Horik, Ennio Ostiana, Gino Schouten (82e min. Kelvin de Jong). Wissels: Pim de Vries, Matisse Laurens, Tim de Wolf, Kelvin de Jong. Doelpunten: 1-0 Yairo v. Horik, Jeffrey Bourne 2-5, 3-5, 4-5.