SC Excelsior slaat toe in de 2e helft tegen RCSV Zestienhoven

03 December 2017

Wedstrijdverslag SC Excelsior – RCSV Zestienhoven 2-12-2017. In de 1e helft was het een gelijk opgaande strijd tussen SC Excelsior en RCSV Zestienhoven. SC Excelsior zetten vroeg druk en RCSV Zestienhoven reageerde vanuit een gesloten verdediging op de counter. Doordat SC Excelsior te snel de lange bal hanteerde kwam er vooral op de rechterkant te veel ruimte. Hiervan profiteerde RCSV Zestienhoven in de 13e min.; een snelle actie op rechts voorlangs het doel, de spits van RCSV Zestienhoven hoefde er alleen tegen aan te lopen, Ian Luthart was kansloos 0-1. In de 16e min. was het bijna weer raak, de rechterspits van RCSV Zestienhoven brak weer door aan de rechterkant en zag Ian Luthart iets voor zijn doel staan met een schitterende boogbal zag Ian Luthart gelukkig de bal tegen de paal ketsen, het veld weer in. Mario Meijer probeerde het middenveld iets anders neer te zetten, daardoor werd SC Excelsior in het tweede gedeelte van de 1e helft wat sterker. Met als gevolg dat er kansjes kwamen voor SC Excelsior. 17 min. een mooie combinatie begon bij Jeffrey Bourne naar Nordien Woudenberg naar Gino Schouten direct terug naar Nordien Woudenberg die net naast schoot. 29e min. bereikte Daan Beumer Gino Schouten die ook weer net naast schoot. 34e min. een corner van Yairo v. Horik die Jeffrey Bourne net over kopte. In de zelfde minuut een strakke pass van achteruit Gino Schouten via zijn borst naar Nordien Woudenberg die schoot net iets te zacht voor de keeper die de bal goed pakte.

In de rust gaf Mario Meijer aan dat als we de afspraken met elkaar nakomen en wat minder slordig spelen het goed zou komen.

In de 2e helft werd het genieten van het voetbal van SC Excelsior, RSCV Zestienhoven kwam er niet meer aan te pas. Het doelpunt van Joshua Koolmees: een schot van zeker 40 meter schoot Joshua Koolmees hard en zuiver in het linkerkruis van het doel. Dit doelpunt gaf SC Excelsior vleugels. Iedere aanval daarna kwam van achteruit via vloeiende combinaties tot kansen en/of doelpunten. 61 min. een corner van Yairo v. Horik precies goed waardoor Gino Schouten hard kon binnenkoppen 2-1. 66e min. een aanval opgezet door Daniel v.d. Bijl naar Abel Hagos die Gino Schouten zag staan en een strakke pass gaf die Gino Schouten weer binnen kopte 3-1. In de 68e min. kwam RCSV Zestienhoven voor het eerst in de 2e helft in het doelgebied van SC Excelsior via een corner, die op niks uitliep. 71e min. na een prachtige aanval die begon aan de rechter achterkant  via het middenveld door Nordien Woudenberg een cross pass naar Joey v. Bussel aan de linkerkant die zag Daniel v.d. Bijl komen een perfecte pass van Joey v. Bussel die Daniel v.d. Bijl hard binnenschoot. 72e werd Nordien Woudenberg gewisseld voor Ennio Ostiana. 78 min. wissel Abel Hagos. voor Pim de Vries. 79e min. wissel Daan Beumer voor Soufian El Majjaoui die voor het eerst na zijn lange blessure weer in het veld stond. In de 85e min. nam Joshua Koolmees een vrije trap op 25 meter hard en strak, werd onderweg nog aan geraakt door een speler RCSV Zestienhoven daardoor was de keeper van RCSV Zestienhoven kansloos 5-1. Het was genieten langs de lijn ondanks de kou. Scheidsrechter D. Kaijen floot een onopvallende de wedstrijd, dus zeer goed.

Basis: Ian Luthart, Joey v. Bussel, Daniel v.d. Bijl, Jeffrey Bourne, Stefan Brons, Daan Beumer 79e, Abel Hagos 78e, Joshua Koolmees, Nordien Woudenberg 72e, Gino Schouten en Yairo v. Horik. Wissels: Martij v. Haften, Soufian El Majjaoui 79e, Pim de Vries 78e, Tim de Wolf, Kelvin de Jong en Ennio Ostiana 71e. Doelpunten 2x Gino Schouten, 2x Joshua Koolmees en 1x Daniel v.d. Bijl.