SC Excelsior verliest gestaakte wedstrijd

07 December 2017

Wedstrijdverslag v.v. Dillettant – SC Excelsior; 2e helft op woensdagavond 6-12-2017.

Mario Meijer liet de 10 spelers van SC Excelsior zeer compact en slim spelen. Bij balbezit direct de snelle spitsen opzoeken. Bij balbezit van v.v. Dilettant terug zakken op eigen helft. v.v. Dilettant raakte in de war, want het is v.v. Dilettant die meestal afwacht en de lange bal hanteert. SC Excelsior profiteerde van de verwarring. 52e min. Jeffrey Bourne nam een vrije trap op de helft linkerkant van v.v. Dilettant, richting Yairo v. Horik die slim voor zijn bewaker liep en koppend naar Ennio Ostiana die zich niet bedacht en hard inschoot 2-1. Daarna begreep v.v. Dilettant dat ze toch nog voor stonden. Vanuit de bank van v.v. Dilettant werd het sein gegeven te vertragen. Dat gaf hele komische situaties, minuten lang werd de bal tussen twee verdedigers van v.v. Dilettant gespeeld, SC Excelsior liet het toe bleef compact op hun eigen helft spelen. De dreiging kwam van SC Excelsior, op een kans voor v.v. Dilettant na die door Martijn v. Haften van de lijn werd gehaald. Toch kwam v.v. Dilettant onverwacht op 3-1 door een fout in de verdediging van SC Excelsior. Mario Meijer probeerde nog om de stand te veranderen door Kelvin de Jong in te brengen voor Soufian El Majjaoui. De druk werd opgevoerd op de verdediging van v.v. Dilettant, maar het mocht niet baten het bleef 3-1. Het volledig team van SC Excelsior feliciteert v.v. Dilettant met de 1e periode titel. Scheidsrechter dhr. M.Y. Scherpenhuizen floot een uitstekende wedstrijd.

Basis: Tim de Wolf, Stefan Brons, Jeffrey Bourne, Pim de Vries, Martijn v. Haften, Soufian El Majjaoui, Joshua Koolmees geel, Nordien Woudenberg, Yairo v. Horik en Ennio Ostiana. Wissel: Kelvin de Jong. Doelpunt: 1-2 Ennio Ostiana.

Wedstrijdverslag eerste helft v.v. Dillettant – SC Excelsior 4-11-2017. Deze wedstrijd werd gestaakt na 45 min. door de scheidsrechter dhr. Kuub.

SC Excelsior werd door Mario Meijer in de kleedkamer vooraf op scherp gezet tegen de koploper v.v. Dillettant. Mede omdat het elftal met nogal wat blessures kampte en starten met 2 jeugdvoetballers in de basis: Kelvin de Jong en Martijn van Haften die zeer goed presteerden. Pim de Vries was de enige reserve met een lichte enkelblessure. Na de rust zouden nog 3 reserves komen van onder de 19. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. In de 11e min. een vrije trap genomen door Jeffrey Bourne die de keeper van v.v. Dillettant verwerkte tot corner. Vanuit de corner van SC Excelsior kwam na een snelle counter de eerste kans voor v.v. Dillettant. In de 13e min. op een assist van Yairo v Horik  schoot Nordien Woudenberg op het doel, de keeper stond op de juiste plaats. 17e min. een assist van Ennio Ostiana naar Yairo v Horik de keeper verwerkte dit schot met zijn vingertoppen tot corner. Vanuit deze corner, genomen door Martijn v Haften, schoot Yairo v Horik net over. Vanaf de 10 min. tot de 30 min. had SC Excelsior een licht overwicht. In de 30 min. kwam Dillettant op voorsprong na een buitenspel doelpunt 0-1. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van onze grensrechter die op een lijn liep, terwijl de scheidsrechter dat niet liep. Voor opmerkingen op de leiding omdat het in zijn ogen een buitenspel doelpunt was, kreeg Joey v Bussel 2x geel en moest eruit. In de 44e min maakte v.v. Dillettant de 0-2. Tijdens de rust gaf de scheidsrechter aan dat de opmerkingen van SC Excelsior spelers en technische staf, de reden was om de wedstrijd te staken.

Basis: Ian Luthart, Joey v Bussel 30 min. 2x geel, Daan Beumer, Jeffrey Bourne, Martijn v Haften, Stefan Brons, Joshua Koolmees, Nordien Woudenberg, Kelvin de Jong, Ennio Ostiana, Yairo v Horik 25e min. geel. Wissels: Pim de Vries, na de rust Tim de Wolf, Matisse Laurens, Quinten de Kat.

Op 16 november 2017 bleek overigens dat de aanklager amateurvoetbal op basis van alle ingekomen verklaringen heeft geconstateerd dat geen van beide verenigingen schuldig zijn aan het staken van de wedstrijd waardoor hij de aanklacht heeft geseponeerd.