Excelsior-spieren zetten zich in voor zieke spieren

14 December 2017

Onder het motto ‘Gezonde spieren voor zieke spieren’ kan jeugd van 4 tot en met 18 jaar op zondag 17 december deelnemen aan allerlei leuke en sportieve activiteiten op ons terrein. De activiteiten duren van 14.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro, dit bedrag gaat in zijn geheel naar Stichting Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren
Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit wordt besteed aan onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht. Maar ook aan hulpmiddelen en mooie evenementen die een beetje geluk brengen voor kinderen met een spierziekte en hun gezinnen.

Sportieve activiteiten
Tijdens het evenement op zondag 17 december zijn er verschillende sportieve activiteiten. Zo is er een opblaasbare voetbalboarding, een voetbal snelheidsmeter, een pannakooi, een XXL stormbaan en verschillende springkussens. In de kantine van Sportclub Excelsior kunnen bezoekers een potje FIFA spelen tegen de eSporters van Excelsior. Ook kun je daar terecht voor een hapje en drankje, zoals een kopje snert en een broodje rookworst.

Excelsior tegen FC Groningen
Dit evenement vindt plaats voor aanvang van de wedstrijd tussen Excelsior en FC Groningen, die om 16.45 uur begint in het Van Donge & De Roo Stadion. Excelsior Rotterdam speelt dan voor het eerst met de naam van ‘Spieren voor Spieren; op het shirt. Voor de wedstrijd moet een apart kaartje worden gekocht, dit kan via Excelsior Tickets; leden van de kidsclub kunnen een kaartje kopen voor 2,50 euro (begeleiding 7,50). De activiteiten voor de jeugd worden mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van Stichting Excelsior4All, Sportclub Excelsior en Gaaf Verhuur.

Terug naar overzicht