SC Excelsior sluit 2017 af met een nederlaag tegen ssv HBSS.

17 December 2017

Wedstrijdverslag SC Excelsior – svv HBSS 16-12-2017. De eerste 15 minuten speelde SC Excelsior goed voetbal zoals afgesproken: vroeg druk zetten en snelle combinaties, tot dat het doelpunt viel in de 16e min. van ssv HBSS. Een vrije trap werd in het strafschop gebied van SC Excelsior geschoten, door een speler van ssv HBSS terug gekopt naar hun spits en die schoot strak in het doel 0-1, Tim de Wolf kansloos. Daarna werd het spel van SC Excelsior rommelig, de afspraken werden niet nagekomen en men vond elkaar niet meer zo makkelijk. Het leidde soms tot onderlinge irritaties. In de rust gaf Mario Meijer aan, je mag elkaar er op aanspreken als het niet goed loopt maar blijf er niet in hangen, gezegd tegen elkaar en daarna weer het voetbal oppakken.
Voor de 2e helft ging Mario Meijer het systeem veranderen, Ennio Ostiana werd gewisseld en Soufian El Majjaoui kwam er in. SC Excelsior wilde meer grip op het middenveld. Het was alleen maar SC Excelsior die in de 2e helft aanviel en ssv HBSS die verdedigde op zijn Italiaans, alle ballen werden naar voren geschoten of zelfs naar de andere velden. Uit een zo’n lange bal naar voren kreeg ssv HBSS zowaar en grote kans, door Joshua Koolmees die de bal half raakte in eigen strafschop gebied, de bal raakte vol het gezicht van onze keeper Tim de Wolf die versuft de witte lijnen dubbel zag, zo hij later vertelde. Er waren wel verschillende kansen voor Daniel v.d. Bijl, Nordien Woudenberg, harde schoten van Jeffrey Bourne en Abel Hagos. Maar de keeper van ssv HBSS pakte alle ballen. Hij keepte een zeer goede wedstrijd vooral in de 2e helft. Wat SC Excelsior ook probeerde het lukte maar niet om een doelpunt te maken. Dhr. H.p. v.d. Born floot een prima wedstrijd.
Basis: Tim de Wolf, Jeffrey Bourne, Daniel v.d. Bijl, Stefan Brons 79e, Martijn v. Haften, Joshua Koolmees, Abel Hagos, Ennio Ostiana 45e, Yairo v. Horik en Gino Schouten 81e geel. Wissels: Björn Setoe, Soufian El Majjaoui 45e, Ian Luthart, Kelvin de Jong, Pim de Vries 79e en Joey v. Bussel.
Ps. Het gehele team van SC Excelsior sloot s’avonds het voetbal seizoen 2017 af bij een van onze sponsors Axel de Graaf thuis, met een drankje en heerlijk Surinaams eten. Het was toch ondanks de nederlaag een gezellige avond geworden. Het gehele team van SC Excelsior wenst iedereen gezellige feestdagen en een voorspoedig 2018.