De tweede seizoenshelft is begonnen

08 January 2018

Hoewel de meeste teams nog even moeten wachten voordat er weer officiële wedstrijden worden gespeeld, zijn de trainingen van de tweede seizoenshelft inmiddels weer begonnen. Halverwege draaien onze teams goed mee in de verschillende competities van landelijk tot en met de 8e klasse. De gemiddelde positie is middenmoot. Dat betekent dat de meeste teams goed zijn ingedeeld. Een paar teams springen eruit. Jongens onder 17-3 en 4 staan respectievelijk eerste en tweede in hun poule. Jongens onder 15-3 en Meiden onder 11-2 staan beide tweede in hun poule. Een groot aantal competities wordt na de winterstop weer opnieuw ingedeeld. De nieuwe indelingen zijn inmiddels bekend en kun je via de Excelsior app al zien.

Ook bij de interne competities zijn er veranderingen. World Cup, Europa League en Champions League beginnen aan een nieuwe competitieronde die moet leiden tot de finalewedstrijden in juni. Om de teams wat meer gelijkwaardig te krijgen, zijn er enkele spelertjes van team gewisseld. Ook bij het 7×7-voetbal staat een nieuwe competitieronde voor de deur. En ook deze teams strijden voor een hoge plaats in de finales van juni. Daarvoor moeten zij eerst in januari nog wel de finalerondes van de 25-ste editie afronden.

Terug naar overzicht