Gerard Weber 80 jaren jong en nog steeds actief voetballer

10 January 2018

Op 5 januari vierde onze veteraan Gerard Weber zijn 80-ste verjaardag.  ‘Webertje’ speelde van 1956 tot 1969 maar liefst 234 competitiewedstrijden voor Excelsior in het betaalde voetbal, meestal als rechtsbuiten. Op de mooie kleurenfoto uit het seizoen 1958-1959, waarin Excelsior in de eerste divisie B speelde, is Gerard links vooraan te vinden.

Later speelde hij, vooral als middenvelder gedurende vele jaren met onder meer topscorer Henk Schouten in het laagste amateurelftal, dat steevast kampioen werd. Ook is hij na zijn carriere als trainer van amateurtoppers gedurende tientallen jaren trainer geweest van de ‘overige amateurs’ en de jongste spelertjes van onze vereniging.

En Gerard voetbalt nog steeds bij de Excelsior! Dat doet hij op zondagen in de veteranencompetitie, waarmee hij de oudste voetballer is in de Knvb-competities. Bovendien speelt hij met zijn eigen Team Weber mee op donderdagavonden bij onze eigen 7×7-competitie voor 30 plussers.

Het bestuur van de Sportclub Excelsior, SBV Excelsior en de veteranen willen dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op zondag 14 januari vieren wij Gerard zijn verjaardag met een wedstrijd in ons stadion. De wedstrijd begint om 13.00 uur, na afloop viert Gerard met zijn oud-ploeggenoten een feestje in de kantine.

 

Terug naar overzicht