SC Excelsior verliest nipt zijn eerste competitie wedstrijd in 2018

30 January 2018

SC Excelsior – VVOR wedstrijdverslag 27-01-2018.

De 1e helft ging gelijk op tussen SC Excelsior en VVOR. Na een paar kansjes van SC Excelsior nam Jeffrey Bourne in de 6e min. een vrije trap aan de linkerkant op de helft van VVOR; de bal draaide in de verste hoek zonder dat onderweg werd aangeraakt: een prachtig doelpunt. Daarna kreeg VVOR een aantal kansen die voortkwamen vanuit persoonlijke fouten van SC Excelsior spelers, maar Ian Luthart stond geweldig te keepen. Zo’n persoonlijke fout werd afgestraft in de 33e min. en Ian Luthart was kansloos 1-1. De wedstrijd veranderde volledig toen Gino Schouten in de 41e min. 2x geel dus rood kreeg wegens opmerkingen over de leiding.

In de rust zette Mario Meijer het tiental zodanig neer dat VVOR het erg moeilijk kreeg met de strijdwijze van SC Excelsior. Ennio Ostiana en Yairo van Horik moesten hoog druk zetten op de achterhoede van VVOR, dit kostte beide spelers veel energie. Tot aan de 85e min. hield SC Excelsior het vol maar je zag dat een aantal nu op hun tandvlees liepen. In de 86e min. scoorde VVOR 1-2 de bal werd tegen de paal gekopt waaruit VVOR kon scoren. Yairo van Horik en Jeffrey Bourne liepen beide een blessure op, zij werden vervangen door Björn Setoe die na een lange knie blessure weer fit was en Pim de Vries. in de laatste 5 min. plus de 5 min. blessure tijd probeerde SC Excelsior het nog wel maar het leverde niks op. Bij de toeschouwers overheerste het respect voor hoe er gestreden is in de 2e helft door de tien spelers en hun vervangers van SC Excelsior.

Basis: Ian Luthart, Joey v. Bussel, Jeffrey Bourne 72e, Stefan Brons, Nordien Woudenberg, Soufian El Majjaoui, Joshua Koolmees, Abel Hagos, Gino Schouten 41e 2x geel, Yairo v. Horik 57e, Ennio Ostiana. Wissels: Bjorn Setoe 57e, Martijn v. Haften, Pim de Vries 72e,  Robbart vd Valk en Enrique Alonso Barreiro. Doelpunt: Jeffrey Bourne 6e min. 1-0.