SC Excelsior uit de KNVB beker na penalty’s

31 January 2018

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd FC Perkouw – SC Excelsior 30-01-2018. 2-2.

Mario Meijer begon zijn wedstrijdbespreking met een herinnering aan de bekerwedstrijd tegen Jodan Boys, met de bedoeling dat alles mogelijk is. Dit omdat 8 spelers door verschillende redeneren niet aanwezig waren. De 12 mannen die er wel waren, pakten het goed op. De opdracht hoog druk te zetten leverde verschillende mogelijkheden om te scoren. Raak werd het in de 24e min. door vroeg druk te zetten op de verdediging van FC Perkouw en een foute pass, kon Kelvin de Jong alleen voor de keeper koelbloedig scoren 0-1. Dat was een mooie opsteker. De kansen die FC Perkouw kreeg kwamen mede voort uit slordig voetbal van SC Excelsior. Na nog verschillenden kansen aan beide zijden. bleef het tot de rust dezelfde stand. In de rust werd Quinten de Kat gewisseld door Bjorn Setou, Mario Meijer gaf Quinten de Kat een compliment omdat hij zijn taak goed had uitgevoerd.

2e helft begon SC Excelsior met goed voetbal, in de 68e min. van achteruit een aanval opgezet waarbij Nordien Woudenberg net buiten het strafschopgebied, een schitterend gericht schot in de rechter bovenhoek de keeper kansloos liet: 0-2. Daarna zetten FC Perkouw alles op alles en werd sterker en sterker. Af en toe kon SC Excelsior door snelle counters wat terug doen. In de 71e min. werd het 1-2 vanaf links een goede voorzet die hard werd ingeschoten. In de 79e min. werd het 2-2. Abel Hagos probeerde het in de 81e min. met een prachtig schot richting de kruising van het doel maar de keeper kon met zijn vingertoppen een doelpunt voorkomen. Het werd zenuwslopend voor het doel van SC Excelsior maar zij hielden stand. Complimenten aan het elftal van SC Excelsior dat alles heeft gegeven. Toen moesten er nog penalty’s genomen worden, al was het inmiddels al 22:30 uur geworden. Uiteindelijk na 9 genomen penalty’s won FC Perkouw.

De scheidsrechter J.S. Kleinkramer floot een goede wedstrijd. Basis: Ian Luthart, Joey v. Bussel, Stefan Brons, Martijn v. Haften, Quinten de Kat 45e, Abel Hagos, Nordien Woudenberg, Robbart vd Valk, Soufian El Majjaoui, Ennio Ostiana en Kelvin de Jong. Wissel: Bjorn Setoe 45e. Doelpunten: 24e min. Kelvin de Jong en 68e Nordien Woudenberg

Terug naar overzicht