Beste ploeg SC Excelsior wint niet van DVO’32

10 February 2018

Wedstrijdverslag SC Excelsior – DVO ’32 1-4. De realiteit is nog steeds in dit spelletje dat wie de meeste doelpunten maakt (DVO’32) wint.
De meeste kansen waren voor SC Excelsior maar de voorhoede was niet scherp genoeg, misschien heeft dit met vertrouwen te maken? DVO ’32 had in de 1e helft maar 3 kansen waar 2 doelpunten uitkwamen. Eindelijk na verschillende prachtige aanvallen en dito grote kansen, beloonde Soufian El Majjaoui zichzelf na een schitterende actie met de rug naar het doel rechts om en scoorde de 1-2. Na een ongelukkige klutssituatie van spelers van SC Excelsior en DVO ’32 die de keeper Ian Luthart oploste door de bal hard weg te schieten. De spits van DVO ’32 kreeg pardoes de bal in zijn schoenen en zag dat Ian Luthart ver voor zijn doel stond, en met een gericht schot schoot hij de bal over hem heen in het doel 1-3.
In de rust gaf Mario Meijer aan dat SC Excelsior het betere van het spel had, maar op bepaalde momenten in de verdediging en aanval niet scherp genoeg was. Hoe dit aan te pakken gingen we de 2e helft in. SC Excelsior hield de spelers van DVO ’32 op hun eigen helft. In de 61e min. scoorde DVO ’32 toch de 1-4, dit was de 1e aanval van DVO ’32 in de 2e helft. Vanaf de bank werd er nog gecoacht, maar je zag dat het elftal langzaam het geloof in zichzelf verloor. Het was frustrerend, maar gezien het spelbeeld van SC Excelsior 1 uur lang, geeft dit voor de wedstrijden die komen moed en vertrouwen om voor de winst te vechten. Een extra vermelding is voor scheidsrechter dhr. J. Achterberg, die een zeer goede wedstrijd floot.
Basis elftal: Ian Luthart, Stefan Brons, Martijn v Haften, Nordien Woudenberg, Daniel vd Bijl, Jeffrey Bourne, Joshua Koolmees, Abel Hagos, Ennio Ostiana, Soufian El Majjaoui, Yairo v Horik. Wissels: Bjorn Setoe viel in voor Ennio Ostiana, Kelvin de Jong viel in voor Soufian El Majjaoui, Tim de Wolf, Pim de Vries en Joey v Bussel viel in voor Daniel vd Bijl. Soufian El Majjaoui scoorde de 1–2.