Na 14 maanden blessureleed scoort Bjorn Setoe voor ons Eerste (1-1)

26 March 2018

Wedstrijdverslag SC Excelsior – v.v. Schoonhoven 24-03-2018. V.V. Schoonhoven begon sterk: binnen 5 min. 2 corners waarvan een gevaarlijk, maar Ian Luthart  was attent. Daarna kwam SC Excelsior in zijn ritme en kreeg een licht overwicht de gehele 1e helft. Via een aantal vlotte aanvallen was SC Excelsior dreigend maar het was het net niet. Het lukte SC Excelsior steeds beter om de opbouw bij v.v. Schoonhoven op het middenveld te onderbreken en snel om te schakelen naar de aanval. Dat resulteerde in de 24e min., Soufian El Majjaoui stoorde heel goed op hun laatste man, die de bal op het middenveld in de voeten schoot van Yairo v. Horik, die zag direct Bjorn Setoe op rechts vrij lopen en gaf de bal op maat. Bjorn Setoe deed het heel knap en plaatste de bal zeer zuiver naar de linker hoek, de keeper was kansloos 1-0. Daarna tot aan de 45e min. was de strijd gelijk opgaand. In de rust gaf Mario Meijer zijn spelers een compliment voor de uitvoering van de afgesproken tactiek, maar gaf wel aan dat de momenten van slordigheden te veel waren.

v.v. Schoonhoven kwam in de 2e helft feller uit de kleedkamer, wat tot uiting kwam in een veldoverwicht. SC Excelsior kwam steeds net iets te kort, waardoor v.v. Schoonhoven steeds gevaarlijker werd voor het doel van SC Excelsior waarin Ian Luthart steeds meer werk kreeg. In de 55 min., via een corner op rechts, kwam Ian Luthart uit zijn doel en sloeg met zijn vuist de bal weg die kwam in de voeten van een speler van v.v. Schoonhoven die een voorzet gaf naar een medespeler die voor het doel heel makkelijk kon scoren, want Ian Luthart was verkeerd op de grond gekomen (bleek achteraf een rug blessure) en kwam niet overeind 1-1. Een hele ongelukkige situatie voor SC Excelsior. Gezien het spelbeeld was het voor v.v. Schoonhoven wel verdiend, maar voor SC Excelsior ontbreekt het kleine beetje geluk wat je soms moet hebben om een overwinning te boeken. In de 62e min. moest Ian Luthart toch gewisseld worden en kwam Tim de Wolf invallen wat hij voortreffelijk deed. SC Excelsior werd weer wat gevaarlijker, Soufian El Majjaoui creëerde zelf een kans maar kwam niet tot scoren. In de 69e min werd Joey v. Bussel door een blessure gewisseld voor Pim de Vries die ook heel goed inviel. 75e min. Werd Bjorn Setoe (was volledig op) gewisseld voor Ennio Ostiana. SC Excelsior wilde persé winnen, in de 86e min. schoot Ennio Ostiana op de lat, vanuit een draai gelijk een keihard schot op zijn Ennio’s …, jammer een paar centimeters lager en het was raak.

Het gehele team verdient een compliment geven voor de inzet en discipline. Ook de scheidsrechter D. Broeckaert floot een zeer goede wedstrijd, was niet kinderachtig en liet veel toe.

Tot slot: Het gehele team, inclusief staf, feliciteert Joshua Koolmees en zijn vrouw van harte met de geboorte van hun dochter met de naam Esmay.

Basis: Ian Luthart 62e min., Joey v. Bussel 69e min., Jeffrey Bourne, Stefan Brons, Robbart vd Valk, Martijn v. Haften, Abel Hagos, Nordien Woudenberg geel, Bjorn Setoe 75e min., Soufian El Majjaoui en Yairo v. Horik Wissels: Tim de Wolf 62e min., Pim de Vries 69e min., Ennio Ostiana 75e min. en Kelvin de Jong. Doelpunt Bjorn Setoe 1-0.

Terug naar overzicht