Onmachtig SC Excelsior verliest van sterker VV Spirit: 0-2

08 April 2018

Wedstrijdverslag SC Excelsior – v.v. Spirit 07-04-2018. SC Excelsior begon niet scherp aan de wedstrijd, dit was vooral zichtbaar aan onze rechterflank, waardoor de linkerkant van v.v. Spirit steeds gevaarlijk kon worden. Ook op het middenveld kreeg v.v. Spirit te veel ruimte. Dit kostte SC Excelsior veel kracht als je net steeds iets te laat bent. v.v. Spirit kreeg binnen 15 min. drie grote kansen die ze niet benutten. Deze kansen werden veroorzaakt door het slordige spel van SC Excelsior, v.v. Spirit was veel feller. Pas in de 32e min. was er enige dreiging; vanuit een corner kopte Pim de Vries hard net over. Net voor de rust maakte v.v. Spirit de verdiende 0-1 vanuit een corner die hard werd ingekopt, Tim de Wolf kansloos. In de rust gaf Mario Meijer precies aan waar het er aan schortte en gaf een aantal aanwijzingen. Pim de Vries bleef in de kleedkamer achter met een knie blessure, Joey v. Bussel verving hem. Direct na de rust in de 46e min. kreeg v.v. Spirit een grote kans het schot ging over. Daarna knokte SC Excelsior zich terug In de wedstrijd en kreeg een kans in de 55e min. vanaf links een goed voorzet die Joshua Koolmees inkopte; hij verraste bijna de keeper, pas in tweede instantie klemde de keeper de bal. In de 60e min. onderbrak v.v. Spirit een aanval van SC Excelsior en via de linkerkant een snelle uitbraak werd voorgegeven en op de hoogte van de penalty voor de voeten van een v.v. Spirit speler die hem niet goed raakte. De bal verdween in de uiterste rechterhoek naar binnen 0-2. Tim de Wolf dook nog naar de bal maar was kansloos. In de 62e min. kwam Daan Beumer erin na twee maanden blessure, voor Soufian El Majjaoui. SC Excelsior gaf zich nog niet gewonnen, Jeffrey Bourne nam in de 65e min. een vrije trap die net iets te hoog was. In de 72e min. kwam Ennio Ostiana erin voor de moe gestreden Bjorn Setoe. SC Excelsior bleef v.v. Spirit wel onder druk houden, maar moest oppassen voor de snelle counters van v.v. Spirit. Die counters brachten meer gevaar dan de aanvallen van SC Excelsior, deze bleken onmachtig. Langzaam zag je dat dat SC Excelsior er niet meer in geloofde, dit had er ook mee te maken dat een aantal spelers op hun laatste benen liep. Na het laatste fluit signaal  liepen de spelers en de staf met een katterig gevoel van het veld, het frustrerende was dat SC Excelsior het goede spel van vorige week tegen v.v. Ketel Spaland niet kon doorzetten tegen v.v. Spirit.

Basis: Tim de Wolf geel, Martijn v. Haften, Jeffrey Bourne geel, Pim de Vries 45e min., Stefan Brons, Martijn v. Haften, Abel Hagos geel, Joshua Koolmees geel, Nordien Woudenberg, Bjorn Setoe 70e., Soufian El Majjaoui 62e min. en Yairo v. Horik. Wissels: Joey v. Bussel 45e min. geel, Daniél v.d. Bijl, Daan Beumer 62e min., Ennio Ostiana 72e min. Kelvin de Jong.