SC Excelsior wint belangrijke uitwedstrijd tegen Zestienhoven: 1-3.

23 April 2018

Wedstrijdverslag RCSV Zestienhoven – SC Excelsior 21-04-2018. Voor beide partijen een belangrijke wedstrijd in onderste regionen, vooraf aan deze wedstrijd ging het met de K.N.V.B. App mis. Daan Beumer kregen we niet op de spelerslijst, wel in del lijst van de staf van SC Excelsior, na veel heen en weer gebeld te hebben naar o.a. SC Excelsior (Rien en Roël nog hartelijk bedankt) heeft Mario Meijer een connectie van hem bij de K.N.V.B. gebeld die heeft aangegeven dat SC Excelsior Daan Beumer opstellen. De SC Excelsior spelers gingen hier goed mee om tijdens de warming-up. De 1e helft was SC Excelsior wat sterker dan RCSV Zestienhoven, dat uitte zich niet in bal bezit maar in het aantal kansen dat SC Excelsior kreeg. In de 12e min. kreeg Ennio Ostiana de bal op helft van RCSV Zestienhoven, zag aan de rechterkant Bjorn Setoe vrijstaan die naar binnen snelde en met een zuiver schot scoorde 0-1. Daarna kregen Joshua Koolmees, Bjorn Setoe en Ennio Ostiana grote kansen om te scoren maar de keeper voorkwam dat steeds. Net voordat de zeer goed leidende scheidsrechter affloot voor de rust kreeg RCSV Zestienhoven een grote kans vanuit een goed opgebouwde aanval, daaruit kwam een corner waaruit geen kans kwam.

De 2e helft gaf een totaal ander beeld, RCSV Zestienhoven had het systeem aangepast waardoor zij SC Excelsior overliepen, kans op kans kreeg RCSV Zestienhoven. In de 52e min. via de linkerkant creëerde RCSV Zestienhoven via een mooie combinatie het strafschopgebied binnen en de spits schoot hard de 1-1 binnen Tim de wolf was kansloos. Daarna kopte Jeffrey Bourne de bal weg op de lijn, Tim de Wolf met een katachtige reactie met een gesterkte arm tikte de bal nog corner. Tot aan de 70 min. moet SC Excelsior dankbaar zijn dat het 1-1 bleef. Inmiddels had Mario Meijer in samenwerking met Mark Bresser gezien hoe hij de bezetting bij SC Excelsior moest aanpassen. 62e min. Nordien Woudenberg kwam erin voor Ennio Ostiana, daarna nam SC Excelsior het weer op en kwamen er ook meerdere kansen. Nordien Woudenberg zette een aanval op vanuit het midden, pass naar Bjorn Setoe naar de achterlijn en zag Joshua Koolmees aankomen die tikte de bal in, maar weer voorkwam die goede doelman van RCSV Zestienhoven het doelpunt. 74e min. kwam Abel Hagos voor de uitgespeelde Bjorn Setoe die alles had gegeven. 77e min. een spectaculair moment Yairo van Horik van links bij de achterlijn zag Joshua Koolmees bij de zestienmetergebied vrij staan die met een vlammend schot de onderkant van de lat raakte. De bal kwam op de doellijn en weer het veld in, niemand protesteerde dus de bal was niet achter de lijn geweest. In de 81e min. na een prachtige aanval over meerdere schijven Abel Hagos, Nordien Woudenberg en Daan Beumer, werd Jeffrey Bourne gevonden net voor het strafschopgebied. Die speelde zich handig vrij en schoot in de linkerhoek: keeper kansloos 1-2. 86e min Nordien Woudenberg naam een uitgooi links op de 16 meterlijn, de stuiterde langs een aantal spelers en kwam in het midden van het strafschopgebied voor de voeten van Joshua Koolmees die snoeihard binnen schoot 1-3. Er kwamen nog 4 minuten blessuretijd bij maar SC Excelsior voetbalde het professioneel uit. In de 92e min. kwam Martijn van Haften in het veld voor Joshua Koolmees. Nogmaals dhr. Scherpenhuizen floot een zeer goede wedstrijd.

Op de foto de gezellige reservebank, met allemaal positieve spelers die er mede voor gaan zorgen dat Excelsior behouden blijft voor de derde klasse.

Basis: Tim de Wolf, Joey van Bussel, Daan Beumer, Jeffrey Bourne, Daniél v.d. Bijl, Stefan Brons, Robbart v.d. Valk, Joshua Koolmees 92e min., Yairo van Horik, Bjorn Setoe 74e min., Ennio Ostiana 62e min. Wissels: Leon v. Hoeven, Pim de Vries, Kelvin de Jong, Martijn v. Haften 92e min., Abel Hagos 74e min., Nordien Woudenberg 62e min. Doelpunten Bjorn Setoe 1-0, Jeffrey Bourne 1-2 en Joshua Koolmees 1-3.