SC Excelsior verliest eerste finalewedstrijd van vijf

01 May 2018

Wedstrijdverslag CSV Zwarte Pijl – SC Excelsior 28-04-2018. De laatste vijf wedstrijden van het seizoen zijn allemaal finalewedstrijden; de eerste tegen CSV Zwarte Pijl werd helaas verloren met 5-2. Blijkbaar zat op deze wedstrijd veel spanning, gezien de eerste 20 min. van de wedstrijd. SC Excelsior maakte veel fouten vooral door de “sterkhouders” van het elftal. Tim Wolf moest in de 2e min. gelijk in actie komen bij een hard schot tikte hij de bal corner. Dezelfde minuut glipte de bal door de handen van Tim Wolf, gelukkig stond Stefan Brons op de lijn en voorkwam een doelpunt. In de 8e min. struikelde Daniël v.d. Bijl over de benen van Stefan Brons waardoor de spits van CSV Zwarte Pijl vrij op de 16 meter lijn hard inschoot: 1-0. 12e min. vanaf rechts schoot een speler van CSV Zwarte Pijl een hard schot dat Tim Wolf ternauwernood corner kon tikken. Vanaf dat moment ging SC Excelsior iets onder de druk uitvoetballen met een aantal goed opgezette aanvallen, overigens niet dat er gelijk grote kansen van kwamen. CSV Zwarte Pijl kreeg in de 21e min. een hele grote kans, vanuit de verdediging weer een lange voorzet naar de spitsen van CSV Zwarte Pijl een patroon die de gehele wedstrijd was te zien, een lange bal naar de lange spitsen, deze keer ging de spits het duel aan met Stefan Brons en Tim Wolf, de bal viel gelukkig net voor de lijn bij Stefan Brons die de bal weg schoot. Daarna kwam SC Excelsior tot een drietal grote kansen vanuit goed opgebouwde aanvallen helaas konden daar 2x Nordien Woudenberg en 1x Joshua Koolmees niet van profiteren. Net voor de rust redde Tim Wolf SC Excelsior en voorkwam dat de achterstand nog groter werd.

Tijdens de rust gaf Mario Meijer aan dat de afspraken vooraf niet werden uitgevoerd en gaf de verbeteringen aan. 2e helft begon, na 40 sec viel de 2-0. Mario Meijer coachte de spelers om vooral gegroepeerd te blijven voetballen en de afspraken na te komen. Na een paar minuten waren de spelers van SC Excelsior de schrik te boven. Tot de 60e min. Was Excelsior de bovenliggende partij, 49e min. Jeffrey Bourne passt op maat naar Joshua Koolmees, die kwam vrij voor de keeper en schoot links in de hoek met een hard zuiver schot 1-2. 51e min. Jeffrey Bourne zag links Yairo van Horik vrij staan, Yairo v. Horik begon aan een solo het strafschop gebied in en schoot; de keeper hield de bal tegen, de bal kaatste weer naar Yairo v. Horik die koppend de 2-2 scoorde. 58e min. kwam Bjorn Setoe alleen voor de keeper maar hij aarzelde waardoor de keeper kon ingrijpen. In dezelfde minuut scoorde CSV Zwarte Pijl de 3-2 een hard zuiver schot in de kruising Tim Wolf kansloos, de scheidsrechter had net voordat de aanvaller van CSV Zwarte Pijl schoot niet gezien dat Daniël v.d. Bijl aan zijn arm werd getrokken, waardoor hij niet het schot kon verdedigen. Ondanks de wissels 69e min. Ennio Ostiana voor Bjorn Setoe en 78e min. Pim de Vries voor Robbart v.d. Valk, vielen de doelpunten voor CSV Zwarte Pijl en allemaal de zelfde patroon een lange bal naar de spitsen en daarvan uit de doelpunten 79e min. 4-2 en 89e min. de 5-2 VVO CSV Zwarte Pijl. Dhr. J. Noordhoek floot een voortreffelijke wedstrijd.

Basis: Tim Wolf, Joey v. Bussel, Daan Beumer, Jeffrey Bourne, Daniël v.d. Bijl, Joshua Koolmees, Nordien Woudenberg, Bjorn Setoe 69e min., Yairo v. Horik, Robbart v.d. Valk 78e min. en Stefan Brons. Wissels: Martijn v. Haften, Pim de Vries 78e min., Leo v. Hoeven, Kelvin de Jong en Ennio Ostiana 69e min. Doelpunten: 49e min. Joshua Koolmees 1-2, 51e min. Yairo v. Horik 2-2.