SC Excelsior mist opgelegde kansen en verliest van Bolnes: 1-0

07 May 2018

Wedstrijdverslag SV Bolnes -SC Excelsior 5-5-2018. De eerste twintig minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Daarna liepen de aanvallen van SC Excelsior steeds beter, in de 21e min. en de 27e min. beide vrije trappen genomen door Jeffrey Bourne kwamen terecht bij Nordien Woudenberg. De eerste keer werd de bal verkeerd geraakt, de tweede keer – alleen voor de keeper – werd te zacht ingeschoten: een makkelijke prooi voor de keeper. Ook SV Bolnes kreeg kansen, in de 29e min. een gevaarlijke aanval van links dribbelend naar binnen net naast. Een hele grote kans kreeg Jeffrey Bourne in de 34e min. hij werd door het midden aangespeeld kwam het zestienmetergebied binnen wilde de keeper rechts passeren maar werd geblokt door een verdediger van SV Bolnes en viel, maar de goed leidende scheidsrechter zag er geen penalty in. SC Excelsior werd sterker, na een aantal corners kreeg Jeffrey Bourne weer een grote kans, leek het vanaf de bank. Een strak genomen corner werd door iedereen gemist ook door Jeffrey Bourne, het leek of hij hem zo het doel in kon lopen, maar hij miste de bal op een haar na. In de 42e min. na een aanval van SV Bolnes schoot direct Tim Wolf de bal naar Nordien Woudenberg die paste naar Yairo v. Horik die hard naast schoot. In de 44e min. en de 45e min. kreeg SV Bolnes nog kansen waarvan de laatste het gevaarlijkst was; gelukkig stond Tim Wolf op de goede plaats. Gelijk nadat hij de bal pakte schoot hij hard richting Nordien Woudenberg die daardoor direct alleen voor de keeper kwam, maar hij schoot tegen de keeper aan.

In de rust gaf Mario Meijer aan, dat er soms slordig werd gespeeld de passes waren vaak net niet goed waardoor er niet direct een één op één situatie ontstond of de verrassing / snelheid er uit was. Mario Meijer gaf aan dat het elftal goed stond en dat we geduld moet hebben, als we zo door blijven voetballen dan komen de kansen er weer. Toch had SV Bolnes de eerste kans in de 46e min. een aanval van rechts voor gegeven kwam bij een speler van SV Bolnes bij de tweede paal die kopte door naar een vrijstaande speler bij de eerste paal die deze gelukkig verprutste en naast schoot. In de 47e min. kregen Nordien Woudenberg en Yairo v. Horik grote kansen. In de 48e min. na en goed uitgevoerde aanval van achteruit naar Yairo v. Horik die paste naar Nordien Woudenberg en die zag Bjorn Setoe vrij staan maar zijn schot ging over. 50e min. Kreeg Bjorn Setoe weer een kans op aangeven van Nordien Woudenberg die de keeper tot corner verwerkte. 56e min. op aangeven van Yairo v. Horik nam Bjorn Setoe met risico de bal direct op de schoen: hoog over. 58e min. werd Pim de Vries gewisseld voor Joshua Koolmees. In 70e min. Gaf de scheidsrechter een vrije trap voor SV Bolnes zo’n 25 meter links op de helft van SC Excelsior, Abel Hagos toucheerde ongelukkig deze genomen vrije trap met zijn hoofd en de bal kwam pardoes voor de voeten van een aanvaller van SV Bolnes die geheel vrij kwam voor Tim Wolf, en die de 1-0 binnenschoot. In de 77e min. werd Martijn v. Haften gewisseld voor Joey v. Bussel die een minuut later als laatste verdediger heel licht de aanvaller van SV Bolnes raakte en direct rood kreeg! In de 84e min. werd Abel Hagos gewisseld voor Ennio Ostiana die in de 93e min. vanuit het midden werd aangespeeld door Nordien Woudenberg, Ennio Ostiana controleerde de bal goed en schoot hard en strak naar de linkerhoek die de keeper met een snelle reactie pakte. We wilden al juichen maar helaas het bleef 1-0 voor SV Bolnes. De scheidsrechter dhr. R. Vermaat floot een prima wedstrijd.
Basis: Tim Wolf, Martijn v. Haften 77e min., Pim de Vries 58e min., Stefan Brons, Robbart v.d. Valk, Jeffrey Bourne, Daan Beumer, Abel Hagos 84e min., Bjorn Setoe, Nordien Woudenberg en Yairo v. Horik. Wissels: Joshua Koolmees 58e min., Joey v. Bussel 77e min. rood, Ennio Ostiana 84e min., Leo v.d. Hoeven.